Sınırda yine IŞİD terörü

Sınırda yine IŞİD terörü

DÜNYA Haberleri

El-Kaide'nin Suriye'deki uzantısı IŞİD, bir hafta içinde ikinci defa sivilleri vurdu.

Suriye'de üçüncü yılını dolduran,140 binden fazla insan hayatını kaybetmesine 5 milyondan fazla Suriyelinin de ülkesini terk etmesine yol açan iç savaşa taşeron örgütler damgasını vurmaya devam ediyor. Rejim güçlerinin hava saldırıları ile köylerinden kasabalarından kaçarak komşu ülke sınırlarına sığınan Suriye halkı, buralarda da Esad'a destek vermek üzere Suriye'ye gelen El Kaide'nin uzantısı IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) saldırılarına maruz kalıyor. İran, Irak ve Suriye'den lojistik destek alan El Kaide'nin Suriye şubesi IŞİD, Suriyeli mültecilere karşı "açık kapı" politikası uygulayan Türkiye'yi bu kararından vazgeçirmek için eylemlerini artırdı. nbsp;Lübnan, Ürdün, Irak ve İsrail'le birlikte sınır komşusu olan ancak bu sınırları Hizbullah ve Şia desteği ile kontrol altında tutan Suriye, 926 kilometrelik sınırı ile en uzun sınıra sahip komşu Türkiye'ye karşı yetersiz kalıyor. nbsp;Suriye'deki iç savaşa ilk günden itibaren net tavır alan Türkiye'yi , El Kaide'ye destek vermekle itham eden, BM Güvenlik Konseyi'nde "Türkiye'den gönderilen yardım TIR'ları aslında, El Kaide'ye yardım taşıyor" yalanına sığınan Suriye, şikayetçi olduğu El Kaide aracılığıyla Türkiye sınırlarını hedef alıyor. Son birkaç ay içinde Suriyeliler için Türkiye'yi sığınılacak liman olmaktan çıkarmak için Suriye-Türkiye sınırında bombalı araçlarla saldırılan düzenleyen IŞİD, bu defa da kamplara yöneldi. nbsp;Hafta içinde Öncüpınar Gümrük Kapısı karşısındaki Esselame Sınır Kapısı'nda iç savaştan kaçan, tamamen Türkiye'den ulaştırılan yardımlarla hayata tutunmaya çalışan 30 bin kişinin barındığı kampta bombalı aracı infilak ettirerek 40 insanın ölümüne bir o kadarının da yaralanmasına yol açan IŞİD, dün de yine aynı durumdaki mültecilerin sığındığı, Reyhanlı'ya 14 km mesafedeki Atme Kasabası'nda iç savaştan kaçan ama ülkelerini terk etmek istemeyen 30 bin civarında Suriyelinin yaşadığı çadırkenti hedef aldı:?16 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı. nbsp;
IŞİD'in bu saldırıları; nbsp;Suriyeliler için "Türkiye sınırlarından uzak durun" mesajı taşırken Türkiye için de, "Burnunuzun dibinde eylem yapacak güçteyiz, istersek sizin topraklarınızda da eylem yapabiliriz. Suriyelilere özellikle de Esad'a karşı çarpışan Türkmenlere yardımı kesin. Sınırlarınız yeterince güvenli değil" anlamına geliyor. Bu arada dün Suriye sınırında kaçakçıların açtığı ateş sonucu bir uzman çavuş yaralandı, verilen karşılık sonucunda bir kaçakçı vuruldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...