Bakan Eker açıkladı: Artık alerjik gıdalar etiketten öğrenilecek

Bakan Eker açıkladı: Artık alerjik gıdalar etiketten öğrenilecek

Ekonomi Haberleri

Mehdi Eker,'Ürün Takip ve Doğrulama Sistemi' ile ürünlerin içeriğinde alerji içeren maddeler olup olmadığının öğrenileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk olarak sekiz ayrı ürün grubunda uygulamaya konulacak "Ürün Takip ve Doğrulama Sistemi" ile ürünlerin içeriğinde alerji içeren maddeler olup olmadığının öğrenileceğini söyledi. Bakan Eker, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Sahte ve taklit edilmiş ürünlerin üretimini ve satışını engelleyerek halkın daha güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla bu sistemi hazırladık. Başlangıçta alkollü içkiler, takviye edici gıdalar, bal, enerji içecekleri, siyah çay, bitkisel yağlar ve bebek mamaları sisteme dahil olacak. Uygulama 31 Ağustos'tan sonra başlayacak. Böylece tüketiciler ürünün kim tarafından üretildiğini ya da ithal edildiğini, son kullanma tarihinin geçip geçmediği, ürünün içeriğini, alerjen bileşen var mı yok mu, bunları bir etiketle öğrenecek."
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...