Yanukoviç hakkında yakalama kararı

/ Kaynak: AA
Yanukoviç hakkında yakalama kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da meclisinde yapılan oylama sonucu yetkileri alınan eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Olay hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Arsen Avakov hayatını kaybeden sivillerle ilgili soruşturma başlattıklarını ve Viktor Yanukoviç'in de sivillerin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle arandığını ifade etti.
YANUKOVİÇ'İN KIRIM'DA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Ukrayna'da parlamento tarafından yetkileri elinden alınan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Kırım'da görüldüğü iddia edildi.
Muhalefet partisi milletvekili Volodim Kurennoy, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında Yanukoviç'in Kırım'da tutuklandığı bilgisini aldığını yazdı.
Ukrayna haber portalı Liga.net de Kırım'ın Sivastopol kentinde yaşayanların Yanukoviç'i Rus denizcilerle gördüklerini duyurdu. Sivastopol, Rusya'nın Karadeniz Donanması'na ev sahipliği yapıyor.
İçişleri Bakanlığı yetkilileri ise kendilerine Yahukoviç'in Kırım'da bulunduğu ile ilgili herhangi bir bilgi gelmediğini belirtti.
Yanukoviç, cuma günü muhalefet liderleri ile bir anlaşma imzaladıktan sonra Kiev'den kaçmıştı. Sınır birlikleri, Yanukoviç'in cumartesi günü ülke dışına çıkmaya çalışırken durdurulduğunu söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...