Telefon dinlemeleri yargıya taşınıyor

/ Kaynak: AA
Telefon dinlemeleri yargıya taşınıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: 'Telefon dinlemelerini yapanlar hakkında işlem yapılması için yargıya müracaat edeceğiz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "paralel yapı"nın telefon dinlemelerine ilişkin, "Bunu yapanlar hakkında işlem yapılması için biz de bununla ilgili yargıya müracaat edeceğiz. 'Hukuk adına işlem yapılması için' diyeceğim ama 'hangi hukuk adına' da sorusuna cevap bulmakta sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, söz konusu durumun Türkiye'ye yakışmayan bir tablo olduğunu söyledi.

Olayın bir savcının ya da birkaç savcının yaptığı iş olarak gözüktüğünü belirten Gündoğdu, "Hem Meclis hem Hükümet hem Adalet Bakanlığı hem de TİB bunun üzerine gitmelidir. Bu hangi soruşturmaya matuf olarak, hangi gerekçeyle, hangi kararla yapılabilir. Bunun İstanbul'da bir savcı marifetiyle olduğu anlaşılıyor. Verilen kaç savcı var Türkiye'de bu ve buna benzer işler yapan, ne zaman başladı, nerede sona erecek" değerlendirmesinde bulundu.

"17 Aralık sonrası 'paralel devlet' tartışmasının içerisinde bunun yöneldiği istikamet nedir" diyen Gündoğdu, şöyle konuştu:
"Dinlenen insanlara baktığımızda bir sayı olarak dünyanın hiçbir ülkesinde, bu kadar sayıda insan bir gerekçeyle dinlemeye lüzum görülmezken, neredeyse bazı ilçelerin nüfusu kadar insan dünya görüşü, yaptığı iş açısından bir yönüyle çok farklı binlerce insan. Bunların ortaya çıkarılması lazım. Bunu yapanlar hakkında işlem yapılması için biz de yargıya müracaat edeceğiz. 'Hukuk adına işlem yapılması için' diyeceğim ama hangi hukuk adına da sorusuna cevap bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunu hukukçular, hukukun hangi maddesine dayanarak yapıyorlar?"

"Selam Terör Örgütü" kavramını da ilk defa duyduğunu vurgulayan Gündoğan, "Ama 'kurt, kuzuyu yemeye niyet edince, suyumu bulandırma' dermiş. Yargı görevine bu çirkinlikleri yapmayı sığdıranlar, nasıl olsa bir örgüt ismi uydururlardı herhalde. Burada da böyle bir isim uydurmuşlar. İsim dahil önce yapanlar, sonra ne için, sonra Türkiye'nin kaç yerinde, böyle kaç savcı var, kaç tane böyle paralel yaklaşım var. Bütün bunların ortaya çıkarılması lazım" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...