Elektriği kesilen köylüler DEDAŞ binasına saldırdı

Elektriği kesilen köylüler DEDAŞ binasına saldırdı

GÜNDEM Haberleri

Mardin'de, haksız yere elektriklerinin kesildiğini iddia eden köylüler, DEDAŞ binasını basarak özel güvenlik güçlerine saldırdı, camları kırdı.

Mardin'de, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) ekipleri tarafından haksız şekilde elektriklerinin kesildiğini iddia eden aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu köylüler, Mardin DEDAŞ İl Müdürlüğü'nü basarak binanın camlarını kırdı.

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı köylerde ikamet eden ve aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, DEDAŞ ait binaya gelerek, burada bekleyen özel güvenlik görevlilerine ve binaya saldırdı. DEDAŞ ekiplerin köylerde elektriklerini haksız bir şekilde kestiğini öne süren köylülerden bazıları, yanlarında getirdikleri sopalarla binanın kapı camlarını kırarken, bazıları ise özel güvenlik güçlerine saldırdı.

Olay üzerine DEDAŞ binasına gelen polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri, uzun süre köylüleri sakinleştirmeye çalıştı. Sakinleşen köylüler arasından seçilen bir grup, DEDAŞ İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Köylüler, görüşme sonrasında elektriği kesilen köylerin elektriklerinin yeniden açılacağı sözü aldıklarını söyledi.

Kızıltepe'ye bağlı Göllü Köyü Muhtarı Ahmet Ertaş, elektriklerin DEDAŞ yetkilileri tarafından keyfi olarak kesildiğini savunarak, bu duruma tepki gösterdi. nbsp;

Elektriği kesilen köylüler DEDAŞ binasına saldırdı

Elektrik kesintisinin kanunsuz ve haksız bir şekilde yapıldığını öne süren köy sakinlarinden Hamit Dağ, şöyle dedi:
"Kesintiler nedeniyle ancak arzimizin yarısını ekebiliyoruz. Şimdi de ektiğimiz bölümlerde elektrik yardımıyla sulama yapamadığımız için ekinlerimiz kurumakla karşı karşıya kalıyor. Bu keyfi bir uygulamadır. Bizler aslında hakkımızı arıyoruz. Bizi bunu yapmaya zorluyorlar. Adamın 110 dönüm tarlası var. Bir sezon içinde 177 bin lira faturası gelmiş. Öyle bir yükün altına girmiş ki vatandaş nasıl ödesin? Bütün ürününü satsa ödeyemez. Meskenler de aynı şekilde. Sonra, 'gelin borcunuzu ödeyin' diyorlar" dedi.

Arkadaşları yetkililerle görüşürken bina önünde bekleyen ve durumu alkışlarla protesto etmeyi sürdüren köylüler, daha sonra sesiz bir şekilde araçlarına binerek bina önünden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...