Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak sınırında gerginlik! Yüzlerce insan sınıra yürüyor

/ Kaynak: DHA
Irak sınırında gerginlik! Yüzlerce insan sınıra yürüyor

GÜNDEM Haberleri  / DHA

500 köylü, olası çatışmanın önüne geçmek için sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Şırnak Uludere İlçesi'nde Irak sınırında yapılan güvenlik yolu çalışmalarında önlem alan güvenlik güçleri ile iş makinelerine sınırın Irak tarafından PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçleri ateşe karşılık verirken, yaklaşık 500 köylü, olası çatışmanın önüne geçmek için sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölmesi ardından, Ortasu Köyü'nün Irak sınır kesimindeki bölgeye güvenlik yolu yapılmaya başlandı. Geçen Aralık ayında başlanan yol çalışmasına köylüler karşı çıkanken bugün, bölgede güvenlik önlemi alan askerler ve iş makinelerine sınırın Irak tarafındaki PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Atılan bir roketatarın isabet ettiği bir iş makinesi hasar gördü.

PKK'lıları ateş açması üzerine askerler karşılık vererek PKK'lıların bulunduğu bölgeye ateş açtı. Zaman zaman karşılıklı ateş açmalar sürerken, bölgeye helikopterlerle askerler indirildi.

Bu arada 2 yıl kadar önce düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerinin oturduğu Gülyazı ile Ortasu Köyü'nde oturan yaklaşık 400 köylü, askerler ile PKK'lılar arasında olası bir çatışmayı önlemek için sınır kesimine doğru yürüyüşe geçti. Köylülerin yürüyüşü sürerken, askerler bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...