Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mancini onu defterden sildi! O futbolcu gidiyor

Mancini onu defterden sildi! O futbolcu gidiyor

SPOR Haberleri

Galatasaray'da en çok forma giyen Emmanuel Eboue, sezonun ikinci devresi ile birlikte hocası Mancini'nin tercih ettiği isimler arasında yer almadı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golü ile geçen ve şampiyonluk yolunda rakibine oranla önemli bir avantaj elde eden Galatasaray'da, son dönemde unutulmaya başlayan bir yıldız var. Yabancı kontenjanına rağmen ilk yarının en çok forma giyen isimlerinden olan Emmanuel Eboue, sezonun ikinci devresi ile birlikte hocası Mancini'nin tercih ettiği isimler arasında yer almadı. Devre arasında yapılan transferlerde, defansın sağında görev alan Salih Dursun ve Veysel Sarı'yı renklerine katarak değişimin sinyallerini veren Roberto Mancini, 5 yabancı ile sahaya çıktığı kritik Beşiktaş derbisinde Veysel Sarı'yı seçerek de Eboue'nin artık vazgeçilmez bir isim olmadığını gözler önüne serdi. Son maçlarda tribünün değişilmez oyuncuları arasında giren Fildişili oyuncunun, sarı-kırmızılı takımdaki günleri de artık sayılı...


GALATASARAY PLANINI YAPTI
2,5 sezon önce geldiği Galatasaray'da üst düzey bir performans gösteren tecrübeli oyuncu, bu sezon ise kendisinden beklenenleri sahaya yansıtamadı. İlk yarıda eleştirilerin odağında kalan 'Manu', Mancini'yi başka arayışlar içinde bıraktı. Her ne kadar gelecek sezon 5+0+3 olacak kontenjanı dikkate almadıklarını söyleseler de, Galatasaray yönetimi de kiralık oyuncular ile birlikte oldukça şişen yabancı sayısını sezon sonunda düşürmek için planlara başladı ve bu anlamda masadaki teklifler değerlendirilmeye başlandı. Vatandaşı Didier Drogba ile birlikte Amerikan Ligi (MLS) ekiplerinden New York Red Bulls'tan teklif alan 30 yaşındaki oyuncu, sezon sonunda Thierry Henry'nin yanında yeni bir maceraya yelken açmayı düşünürken, sarı-kırmızılı yönetim de deneyimli oyuncusunu göndererek hem gençleştirme operasyonu yönünde bir hamle yapmak, hem yabancı konusunda rahatlamak, hem de yıllık 2,5 milyon euroluk bir külfetten kurtulmanın planlarını yapıyor.


MANCINI'NİN TERCİHİ EBOUE OLMADI
Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılıların oynadığı 47 karşılaşmanın 39'unda (%83) sahada yer alan Eboue, bu sezon ise 37 mücadelenin 23'ünde (%62) sahada yer alabildi. Fatih Terim'in tahtaya ilk yazdığı isimler arasında yer alan başarılı futbolcu, Mancini için ise artık Sabri Sarıoğlu ve Veysel Sarı'nın arkasında gelmeye başladı. Arsenal'de 6 yıl forma giydikten sonra Galatasaray'a 3,5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer olan yetenekli krampon, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne adım attıktan sonra sahaya çıktığı 94 mücadelede 5 gol attı. Mancini'nin Spor Toto Süper Lig'in son 3 maçında kadroya aile skora katkıda bulundu.
sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...