Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

El Kaide'nin Suriye temsilcisi öldürüldü

El Kaide'nin Suriye temsilcisi öldürüldü

DÜNYA Haberleri

El Kaide lideri Ayman Zevahiri'nin Suriye'deki temsilcisi olarak bilinen Ebu Halid es Suri, Halep'de intihar saldırısında öldürüldü.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dün Suriye'nin Halep kentinde "Ahraru'ş Şam Tugayları"nın karargahına bir intihar bombacısıyla saldırı düzenledi.

Saldırıda, El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin ve şimdiki lideri Ayman Zehaviri'yle birlikte savaşan Ebu Halid es-Suri öldürüldü.

El Kaide lideri Ayman Zevahiri'nin Suriye'deki temsilcisi olan ve "Ahraru'ş Şam Tugayları"nı kuran Ebu Halid es-Suri ile birlikte 15 militan daha öldürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, IŞİD üyelerinin Halep'teki

"Ahraru'ş Şam Tugayları" karargahına intihar bombacısıyla saldırı düzenlediğini belirtti.

Ali, saldırıda aralarında "Ahraru'ş Şam Tugayıları"nın kurucusu ve Halep sorumlusu Ebu Halid Es Suri'nin de bulunduğu 15 kişinin öldüğünü söyledi.

El Kaide lideri Ayman Zevahiri'nin Suriye'deki temsilcisi olarak bilinen Ebu Halid es Suri, uzun yıllar Irak ve Afganistan'da örgüt adına faaliyet göstermişti.

Zevahiri, Suri'yi Esad rejimine karşı savaşmak üzere bu ülkeye göndermişti. Suri, Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te "Ahraru'ş Şam Tugayları"nı kurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...