Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nokia 3.Bombayı Nokia XL'i MWC 2014'te patlattı

Nokia 3.Bombayı Nokia XL'i MWC 2014'te patlattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Anlaşılan Nokia, Microsoft ile olan iş birliğinden olsa gerek X harfini çok sevdi. 3.model Androidli cihaz XL sürpriz yaptı.

Sizi bilmem; ama Stephen Elop bana her zaman marjinal gelmiştir. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz kendine has rahat tavırlarıyla ciddi bir hayran kitlesine sahip. Ben de bu marjinal ve rahat tavırlarını takdir edenlerin başında gelmekteyim. Neyse biz şimdi asıl konumuza dönelim. Önceki haberimizde Nokia'nın, 2 tane Andoid işletim sistemli X ve X+ model telefonlarını tanıttığı haberlerini vermiştik. Elop, şova kaldığı yerden devam ediyor. Şimdi de 3. yeni model ve tıpkı diğer 2 modelde olduğu gibi Android cihazlı XL'i tanıttı. Nokia XL, adından da anlaşılacağı gibi diğerlerine göre boyut olarak büyük. 5 inçlik bir ekrana, WVGA IPS ekran paneli kullanmakta. XL, 5 megapiksel arka kameraya, 2 megapiksel de ön kameraya, -kamerada; LED flaş yer alıyor- 4 GB ana belleğe, -bunun 768 Megabyte'ı sistem uygulamaları için kullanılıyor- micro SD kart girişine sahip.

Nokia 3.Bombayı Nokia XL ile patlattı

3 cihaz da kesinlike Google servislerine ve Google Play Store mağazasına erişemiyor. Uygulamalar için Nokia'nın kendi mağazasına uğramak durumundalar. İlerleyen dönemlerde Google ve Google Play Store ile Nokia anlaşma yapacak. Microsoft'un bu duruma ne diyeceği bilinmiyor zira hali hazırda Nokia, Microsoft bünyesinde barınmakta. Android işletim sistemli telefon modelleri nedeniyle Microsoft ile arasının açılması ihtimali yer almakta. Bu konuya ilerleyen zamanlar da değineceğiz. Nokia XL, 2014'ün 2. çeyreğinde, 109 euro fiyat etiketi yaklaşık olarak 350 TL olacak şekilde A.B.D'de satılacak. En ucuz Nokia telefonlarının A.B.D'de satıldığını da belirtmekte fayda var. Avrupa , Asya ve diğer ülkelerdeki satış fiyatları A.B.D'ye göre değişiklik gösterebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...