Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den adaylara, seçim kazandıracak taktikler

AK Parti'den adaylara, seçim kazandıracak taktikler

Politika Haberleri

Seçim için düğmeye basan AK Parti, tüm adaylarına kılavuz gönderdi. Kılavuzda, propaganda döneminde uyulacak kurallarla birlikte, ince taktikler verildi.

Seçim kampanyasına Sivas'tan başlayan AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm adaylarına, uymaları gereken kuralları ve seçim kazandıracak taktikleri içeren kılavuz gönderdi. Özellikle seçmenle iletişim konusundaki püf noktaların dikkat çektiği kılavuzda bazı uyarılar şöyle sıralandı:

SOSYAL MEDYAYI DiKKATLİ KULLANIN
Sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, adaylar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken dikkat etmeli, seçmenle tartışmamalıdır. Adaylar, resmi hesaplardan güncel bilgileri seçmenle paylaşmalı, soruları cevapsız bırakmamalı. Hiçbir ayrım gözetmeden düğün, toplantı ve cenaze gibi önemli olaylardan vaktinde haberdar olmalı ve törenlere katılmalıdır.

DİĞER ADAYLARI KÖTÜLEMEYİN
Seçmenle kurulacak iletişimde hiçbir şekilde tartışmaya girilmemeli ve adaylar mümkün olduğu kadar sabır ve güler yüzle seçmene yaklaşmalıdır. Kapı kapı dolaşarak vatandaş ziyaret edilmeli. Diğer partiler ve onların adayları kötülenmemeli, sadece kendi partisinin icraat ve çalışmalarını anlatmalıdır.

MAÇLARI KAÇIRMAYIN
nbsp;Adaylar, şehrin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gitmeli ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşmalıdır.

ADIYLA HİTAP EDİN
Propaganda çalışmaları sırasında tanınan insanlara mutlaka adıyla hitap edilmeli, sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranılmalıdır. İletişim kurulan seçmenin sorunları doğru tahlil edilmeli ve not alınmalıdır. Aday, gideceği bölgenin sorunlarını önceden araştırıp öğrenmeli ve bu sorunlarla ilgili olarak partimizin sunacağı çözüm önerilerini tespit etmelidir.

DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE PANKART
'DEMOKRATİKLEŞME Paketi' kapsamında, seçimlerde kampanyaların Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılmasının serbest bırakılmasına ilişkin hazırlık sürerken Diyarbakır'da AK Parti Belediye Başkan adayları kentin birçok noktasına Kürtçe yazılı propaganda pankartları astı. AK Parti İl binası önünden kaldırılan Türkçe pankartların yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu'nun fotoğraflarının olduğu Türkçe-Kürtçe pankartlar asıldı. (akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...