Bülent Arınç: "Savcı hayali ihbarla dinleme yapmış"

Bülent Arınç: "Savcı hayali ihbarla dinleme yapmış"

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu'nda konu üzerinde görüşme yapıldı. Üzücü bir olay. Bugün 2 gazetede bir haber olarak yayınlanan isim listelerinin olduğu bir gün geçirdik. İsimleri geçen siyasetçi, yazar ve sanatçıların bu dinleme sırasında tanınmasın diye farklı isimler kullanılmak suretiyle dinlenmiş. Maalesef çok üzücü bir gelişme. 17 Aralık'tan sonra bazı savcı ve hakimlerin görev yerleri değiştirildi. Bunların isimleri zaman zaman HSYK tarafından açıklandı. 2 savcının ismi geçiyor. Adem Özcan ve Adnan Çimen. Bir hayali ihbar üzerine bir soruşturma başlatarak aldıkları hakim kararıyla bazı dinlemeler yapmışlar. Dosya ellerinden alındıktan sonra yerlerine gelen savcılar tarafından ortaya çıkarılmış. Böyle bir terör örgütü olmadığı görülmesine rağmen 3 yıl içinde bir çok kişinin takip edilmesiyle bu soruşturma her yönüyle dikkat çekmiş.

Şu anda inceleme konusu yapılan 107 klasör var. Bu klasörlerin 125'e ulaşabileceği soruşturmayı yapılan savcılar tarafından anlaşılabilecek. AA'nın da santral telefonlarının dinlendiğini ifade ettiniz. Bunlar tamammen kanunsuz dinleme talepleri ve kararlarıdır. Şu anda 2280 kişi ve telefon numarası üzerinde dinleme yapıldığı bugüne kadar geldiği ortaya çıkmış bulunuyor. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu mükemmel bir açıklama yapmış 'Hükümet neredeydi?' diye. Hükümet buradaydı ama kararı veren savcıya ve hakime etki yapmamız mümkün değil. Bir taraftan MİT ile tartışmaları, bir taraftan HSYK, internet tartışmaları kimlerin yaptıklarını kimin ihbarlarda bulunduğuna dikkat ederseniz bugün ortaya çıkan gerçekle kimlerin heyecan içinde olduğunu görürsünüz. Bu savcı hakkında bir inceleme, soruşturma başlatılmasını biz isteyebiliyor muyuz? Hayır.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bunlar dinlenirken hükümet neredeydi?" açıklamasına, "Hükümet buradaydı ama bu dinlemeyi talep eden savcı ve dinleme kararını veren hakime bizim herhangi bir etki yapmamız, bunlardan haberli olmamız mümkün değil. Yasama, yürütme, yargı birbirlerinden bağımsız hareket eder" karşılığını verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "17 Aralık öncesi ve sonrasında yaşananların sivil hükümetlere, seçilmiş hükümetlere AK Parti hükümetine karşı birdarbe olduğunu Sayın Başbakan ifade ediyor. Burada yapılan işin bir darbe girişimi olup olmadığını elbette yargı bilir. Ancak şu haliyle bile bu izinsiz dinlemelerin ilgili ilgisiz herkes hakkında özel hayatıyla ilgili konuşmaların bile takibe alınması, bunların mutlaka birilerine karşı kullanılabileceğini ortaya koymaktadır. Suç vasfını mahkemeler tayin eder. Eğer bir tahkikat açılıp da iddianame tanzim edilecekse savcıların bu konuda nasıl bir soruşturma yaptıklarını hep beraber göreceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...