Norveçli 10 kadın Esad'a karşı savaşıyor

Norveçli 10 kadın Esad'a karşı savaşıyor

DÜNYA Haberleri

NORVEÇLİ yetkililer en az 10 Norveçli kadının, Suriye'de muhalefet cephesinde Esad güçlerine karşı savaştığını açıkladı.

Açıklamada son 18 ay içinde Norveç vatandaşı en az 10 kadının çeşitli edenlerle Suriye'ye seyahat ederek muhalefet güçlerine katıldığı bildirildi. nbsp; Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad güçlerine karşı savaşan kadınlardan bazılarının sevgili ve eşlerinin yanında olmak, bazılarının da Esad güçlerine karşı savaşmayı kutsal saydıkları için muhalefet cephesine katıldığı bildirildi.

Norveç Gizli Servisinden (PST) Martin Bernsen, şöyle dedi:

"Suriye'de Esad'a karşı savaşmaya giden kadınların tam sayılarını vermek istemiyoruz. Ama en az 10 kadın son 18 ayda muhalefet güçlerine katıldı. Norveç vatandaşı kadınların savaşmaya gitmeleri hem şaşırtıcı hem de endişe verici. Bu konu sadece araştırmacılar için değil, tabi ki güvenlik nedeniyle gizli servis için de ilginç. Örneğin; geçen mayıs ayında Cezayir uyruklu 32 yaşındaki bir Norveç vatandaşı erkek savaşmak için Suriye'ye gitti, ardından 28 yaşındaki sevgilisi. Sevgilisi gittikten kısa bir süre sonra Cezayir asıllı şahıs bir raket saldırısı sırasında hayatını kaybetti. Söz konusu kadın ise savaşmaya devam ediyor. 6 ay önce de iki Somali asıllı kız kardeş savaşmaya gitmiş ve sosyal paylaşım sitesinde 'Müslümanlar'a saldırı olduğu için bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyordu" diye yazmışlardı' dedi. Asker ve Berum bölgeleri emniyet teşkilatları da yaptıkları açıklamalarda, Suriye'de savaşan radikal dincilerin, Norveç'teki radikal dincilerden yardım istediklerini ve özellikle eşleri, genç kızları Suriye'ye çağırdıklarını belirterek gelişmelerin Norveç için endişe verici olduğuna dikkat çekti. Norveçli kadınların sosyal medya üzerinden haberleştikleri, evli bile olsalar savaşan erkeklerin seks ihtiyaçlarını karşılamak ve bunu yaparken İslam dinine aykırı hareket etmemiş olmak için eşlerinden ayrıldıklarını ilan ettikleri bildirildi. Suriye'de savaşan Norveç vatandaşlarının sayılarının 60'ın üzerinde olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...