Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan vekillere: Listenin devamı gelebilir

Erdoğan'dan vekillere: Listenin devamı gelebilir

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Paralel Yapı'nın şantaj için dinlediği kişi sayısının 7 binden fazla olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle buluştuğu kahvaltılı toplantıda "derin kulak skandalı"nı değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre 7 bin kişilik listenin devamının gelebileceğini belirten Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu, paralel yapının şantaja dönük faaliyetlerini de gösteriyor. Cumhurbaşkanı'na kadar herkesi dinlemişler. Şimdi bu dinlemelerle ilgili yalan yanlış, iftira dolu bilgiler ortalıkta geziyor. Ciddi bir bilgi kirliliği, iftira var. Bunlara göre her şey mubah. Tam bir dezenformasyon yapılıyor. Bu listeyle MİT yasanının önemi de ortaya çıktı.
YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ
Dinlemelerin yelpazesi çok geniş, her kesimi dinlemişler. Muhalefetin bunu görmesi lazım ama tehlikenin farkında değiller. Bu bile örgüt çökertilmezse ülkeyi bekleyen tehlikeyi ortaya koyuyor. Sonuna kadar gidip bu yapıyı tasfiye edeceğiz."
Vekillerin "Paralelden kurtulurken başkalarına müsaade etmeyelim" uyarısına ise Başbakan'ın şöyle karşılık verdiği öğrenildi: "Merak etmeyin, yoğurdu üfleyerek yiyoruz. İsrail ve Esad'la birlikte hareket ediyorlar. Afyon'da broşür dağıtmışlar 'Nereden nereye' diye. Sadece ben değil, eşim ve kızımla ilgili de iftira atıyorlar. Çözüm sürecini sabote etmeye yönelik ifadeler de var."
TÜRGEV'DE HEPSİ MEŞRU
TÜRGEV'le ilgili iddialar konusunda "TÜRGEV'de bir şey yok. Hepsi meşru" diyen Başbakan, 17 Aralık'ta tutuklanıp bir süre önce tahliye edilen Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan paraların da iade edildiğini açıkladı. Toplantıda bürokratların göreve iadesi de gündeme geldi. Erdoğan, "Yürütmenin elinin bu kadar bağlı olduğu bir ülke yok. Bizde memur görevden alınıyor, mahkeme kararıyla dönüyor. Yürütme yargıya mahkum oluyor" dedi. Bu konuda Dink cinayetini örnek veren Erdoğan'ın paralel yapıya yönelik "Ramazan Akyürek'in üstüne gidiyorlardı. Şimdi onu savunur hale geldiler" dediği belirtildi.
OBAMA 'MESAJI ALDI'
Toplantıda Erdoğan, ABD Başkanı Obama'yla geçen hafta yaptığı görüşme hakkında da şu bilgileri verdi: "İnternet ve HSYK yasalarını anlattım. 'Sizin orada parlamento, bizde cumhurbaşkanı dörtte birini seçiyor. Yani yürütme, dörtte birini seçiyor. HSYK'ya müdahalemiz mümkün değil' dedim." nbsp;
Obama'nın, Türkiye'den gelen bazı açıklamalardan rahatsız olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan'ın "İçişlerinize karışmıyoruz. Bizim içişlerimize karışan bir zatı orada misafir ediyorsunuz" dediği, Obama'nın ise buna "mesajı aldım" cevabı verdiği öğrenildi.
Yücel KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...