İngiliz devi gözünü Migros'a dikti!

İngiliz devi gözünü Migros'a dikti!

Ekonomi Haberleri

İngiliz perakende devi Tesco'nun Migros'u satın almak için uluslararası yatırım fonu BC Partners ile görüştüğü doğrulandı.

Tesco Kipa'nın açıklamasında, Migros ismi belirtilmezken, görüşmelerin henüz ilk evrede olduğu kaydedildi.


Tesco, Migros alımında ilk aşamada
DÜNYANIN üçüncü en büyük market zinciri Tesco, Türkiye'deki varlığını güçlendirmek için bazı şirketlere müzakere aşamasında olduğunu doğruladı. Geçen hafta İngiliz Tesco'nun Migros'u satın almak için BC Partners ile görüşmeye başladığı yönünde Financial Times'da yayınlanan haber üzerine, Tesco Kipa bir açıklama yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada Tesco Kipa, Tesco PLC'nin farklı şirketlerle farklı opsiyonlara yönelik görüşmelerin ilk evrelerinde olduğunu açıkladı. Tesco Kipa, Migros için BC Partner ile görüştüklerini ya-lanlamazken, şirket adı vermedi. Financial Times, Tesco'nun, İngiltere'deki faaliyetlerine odaklanabilmek için Türkiye'deki mevcudiyetini azaltmak için arayışa girdiğini yazmıştı. Haberde, seçeneklerden birinin Migros ile varlıkları birleştirmek olduğu, bunun için BC Partners ile görüşüldüğü yönündeydi.


BC: Değerlendiriyoruz
Konuyla ilgili BC Patrners'dan yapılan açıklamada ise "BC Partners, periyodik olarak farklı yatırım alternatiflerini değerlendiriyor. Buna Migros da dahil" denildi. Tesco Kipa hisseleri, ana hissedarı Tesco PLC'nin farklı opsiyonları için görüştüğü açıklamasının ardından da tavan fiyatı gördü. Geçen hafta Cuma günü yüzde 11 değer kazanan hisseler dün de yüzde 12.40 yükselişle tavan fiyat olan 4.35 liraya yükseldi.


Tesco Kipa'ya vergi cezası
Öte yandan Maliye, Tesco Kipa'ya 2009-2013 arasındaki vergi dönemine ilişkin ceza kesti. Tesco Kipa, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 2009-2013 yılları arasındaki 5 yıllık hesap dönemine ilişkin yapılan sınırlı vergi incelemesi kapsamında, şirkete 50.2 milyon lira katma değer vergisi ve 75.3 milyon lira vergi ziyai cezası tebliğ edildiğini bildirdi. milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...