Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünal Aysal, Almanya'da kulüp satın aldı!

/ Kaynak: DHA
Ünal Aysal, Almanya'da kulüp satın aldı!

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, dünyaca ünlü yıldızların yetiştiği Alman SG Wattensheid Kulübü'nü satın alma anlaşmasını imzaladı.

Sarı-Kırmızılı kulübün 2 yıl süren Avrupa harekatını bizzat yöneten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Galatasaray Kongre Üyesi Dr. Hasan Akgün Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve SG Wattensheid Başkanı Mano Oliveri'yi bir araya getirerek iki kulüp arasında prensip anlaşmasını sağlamış oldu.


YILDIRAY BAŞTÜRK, AHMET DURSUN, HALİL ALTINTOP, HAMİT ALTINTOP GİBİ DÜNYA MARKALARI BU KULÜPTE YETİŞTİ
Nord Rhein Westfalen Eyaleti'ndeki Bochum şehrinin bir ilçesi Wattenscheid'te 1909 yılından bu yana faaliyette olan köklü kulüp, şimdiye kadar Yıldıray Baştürk, Ahmet Dursun, Halil Altıntop, Hamit Altıntop, Barış Özbek, Muarrem Uz, Kerim Demirbay ve İshak Doğan gibi aralarında dünya markası olmuş isimlerin bulunduğu futbolcuları yetiştirdi. Karl Heinz Feldkamp, Hannes Bongartz, Michael Skibbe, Uwe Neuhaus ve Thorsten Fink gibi önemli teknik direktörlerin de bir zamanlar görev aldığı kulüp, Akgün'ün sürdürdüğü 2 yıllık çalışma sayesinde artık Galatasaray'a futbolcu yetiştiren bir altyapı üssü haline getiriliyor.


PROJELERİ DEĞERLENDİRDİLER
Danışmanı Adem Çukur ile birlikte Almanya'da detaylı bir çalışma gerçekleştiren Akgün, iki kulübün yöneticilerini dün Galatasaray'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki GS Store'nin açılış töreninde bir araya getirdi. Türkiye'nin en büyük GS Store'nin inceleyen Aysal, Akgün, Çukur ve Oliveri daha sonra Aysal'ın Metin Oktay Tesisleri'ndeki toplantı salonuna geçtiler. Toplantıda, 2 yıldan bu yana yapılan geniş çaplı araştırmanın sonuçlarını Aysal'a anlatan Akgün, SG Wattensheid ile ilgili yapılan analizleri de detaylı bir şekilde sundu.


PRENSİP ANLAŞMASI SAĞLANDI
Aysal, Almanya'nın futbol eyaleti olarak bilinen bölgede faaliyet gösteren kulübün Galatasaray bünyesine katılmasını kabul etti. El sıkışan iki kulüp başkanı prensip anlaşmasına vardı. Toplantıda, Büyükçekmece Belediyesi'nin Galatasaray Kulübü'ne tahsis ettiği arazi üzerinde yapılacak projeler de masaya yatırıldı. Bu yılın ortasında tamamlanması hedeflenen dev projeye Aysal ve Akgün tarafından son şekli verildi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...