Suriyeliler hayata tutunuyor

/ Kaynak: AA
Suriyeliler hayata tutunuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkelerinde üç yıldır süren iç savaş nedeniyle evlerini terk eden binlerce Suriyeli, güvenli bölgelerde kurdukları çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Ülkelerinde üç yılı aşkın süredir şiddetini artırarak devam eden iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli, kendi ülkelerinde güvenli bölgelerde kurdukları çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleşim yerleri harap olan ve hayatta kalabilmeyi başaran binlerce Suriye vatandaşı, Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarınçevresinde kurulan çadırkentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Birim Koordinatörü SerkanNergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce Suriyeli'nin iç savaş nedeniyle kendi ülkesinde sığınmacı gibi olduğunu söyledi.

Yaşadıkları yerleri terk eden Suriyelilerin zeytin ağaçları altında derme çatma çadırlarda hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Nergiz, Suriye'de durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini kaydetti.

Suriyelilerin hayata tutunmak için beklemekten başka çarelerinin kalmadığını vurgulayan Nergiz, yaşadığı yerleri terk edenlerin yardım kuruluşları sayesinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirtti.

Kamplarda hijyen koşullarının iyi olmadığını, elektrik ve suyun bulunmadığının altını çizen Nergiz, "Suriye'nin Türkiye sınırına yakın 22 kampta kalan 200 bin Suriyeli kendi vatanlarında yokluk içerisinde sınırlı yaşam sürmenin zorluğunu yaşıyor. 22 kampta su, elektrik, gıda sıkıntısı ve hijyen açısından Suriyeli kardeşlerimiz büyük sıkıntılar içinde. Suriyeliler savaş nedeniyle adeta kendi ülkelerinde tutsak yaşam sürüyor" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...