BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘Aşırı tuz kullanılıyor’ diyen profesöre ‘tele kulak’

‘Aşırı tuz kullanılıyor’ diyen profesöre ‘tele kulak’

Fransa’da gıda sanayicilerinin yiyeceklerde aşırı tuz kullandıklarını savunan bir araştırmacının, “devlet güvenliği” gerekçesiyle istihbaratçılar tarafından izlendiği bildirildi.



PARİS - Fransa’da gıda sanayicilerinin yiyeceklerde aşırı tuz kullandıklarını savunan bir araştırmacının, “devlet güvenliği” gerekçesiyle istihbaratçılar tarafından izlendiği bildirildi. Le Point dergisinin yarın çıkacak sayısına göre, “kalp-damar hastalıklarının ortaya çıkmasında genetik etmenlerin rolü alanında dünya çapında uzman” olarak tanıtılan Profesör Pierre Meneton, önceki yıl yayımladığı raporda, “Fransa gibi bir ülkede yiyeceklere katılan tuz miktarının yüzde 30 azaltılmasıyla gıda endüstrisi yılda 6 milyar euro kaybedecektir” diye yazmıştı. Dergiye göre, bütün sanayi ülkelerinde olduğu gibi Fransa’da da gıdalarda normalden 2-3 kat fazla tuz kullanıldığını belirten profesör Meneton, bunun da kalp-damar rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtmişti. Le Point, profesörün raporunun bazı çevreleri rahatsız etmiş olabileceğini, bunun sonucu olarak da profesörün telefonlarının dinlendiğini yazdı, ancak bu haberin kaynağını belirtmedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT