Trabzonspor, Juventus karşısında destan yazmak istiyor

/ Kaynak: AA
Trabzonspor, Juventus karşısında destan yazmak istiyor

SPOR Haberleri  / AA

Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker'de konuk edeceği İtalyan ekibi Juventus karşısında destan yazmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İtalya'da Juventus karşısında etkili bir oyun sergilemesine rağmen 2-0 mağlup olarak 14 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Trabzonspor, Avrupa maçlarında özellikle kendi sahasında gösterdiği başarılara yenisini ekleyip, adını bir üst tura yazdırmayı amaçlıyor. Trabzonspor, Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı başarılı sonuçlar aldı. Bordo-mavililer, 1976-1977 sezonunda İngiltere'nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya'nın Inter, 1990-1991 sezonunda İspanya'nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda ise İngiltere'nin Aston Villa takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başardı. Karadeniz ekibi, 1983-1984 sezonunda yendiği İnter'i 14 Eylül 2011'de oynanılan Şampiyonlar Ligi grup maçında da 1-0 mağlup ederek Avrupa'da adından söz ettirmişti.
Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup etmeyi başarmıştı.
Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında en farklı yenilgisini ise İspanya'nın Barcelona takımı karşısında almıştı. Trabzonspor, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu.
Trabzonspor'un Mustafa Reşit Akçay'ın görevden ayrılmasından sonra takımın teknik sorumlusu olan Hami Mandıralı ise bordo-mavili ekibin Avrupa kupaları tarihinde en fazla gol atan oyuncusu.
Trabzonspor'un unutulmaz golcüsü, Avrupa kupalarında toplam 23 gol kaydetmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...