Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FIFA Dünya Kupası İstanbul'da görücüye çıktı

/ Kaynak: DHA
FIFA Dünya Kupası İstanbul'da görücüye çıktı

SPOR Haberleri  / DHA

Brezilya'da oynanacak Dünya Kupası'nın simgesi olan 2014 FIFA Dünya Kupası, bugün özel bir uçakla Zagreb'den İstanbul'a getirildi.

25-27 Şubat tarihleri arasında üç gün boyunca İstanbul'da kalacak olan Dünya Kupasını getiren özel uçak saat 12.00'de Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne geldi ve ilk olarak basın mensuplarına tanıtıldı. Dünya futbolunun en değerli sembolü FIFA Dünya Kupası için İstanbul'da bulunduğu 3 gün boyunca Coca-Cola tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerde boy göstereceği bildirildi. MD 83 tipi Özel Tur uçağı içindeki Dünya Kupası, başta FIFA yetkilisi Alex Koch ve çok sayıda korum tarafından siyah bir torba içinde basın toplantısının yapılacağı salona getirildi. Burada Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel ve DHMİ Başmüdürü Sıtkı Zeybel tarafından karşılanan kupa özel bir paravan arkasında hazırlanarak basın mensuplarına gösterildi. FIFA Dünya Kupası için Cevahir Alışveriş Merkezi'nde kurulacak özel çadırda, kupayla hatıra fotoğrafı çekmek mümkün olacağı belirtildi. Ziyaretçilerin çeşitli oyunlar oynama imkanı da bulacağı özel çadırda, 2014 FIFA Dünya Kupası maskotu "Fuleco" da yer alacak. Dünya Kupası çadırını ziyaret eden sporseverler, kupanın unutulmaz anlarının gösterildiği FIFA Dünya Kupası hologram filmini de izleme fırsatı bulacak.
nbsp;
FIFA Dünya Kupasının 4,9 kilo ağırlığında 18 karat altın ve malakitten yapıldığı, tüm dünyada 9 ayda 90 ülkeyi ziyaret edeceği ve yaklaşık 150 bin kilometre yol kat edeceği belirtildi. Türkiye, FIFA Dünya Kupası Turu'nda 73. ülke olarak yer alıyor.
nbsp;
FIFA Dünya Kupası, salı akşamı Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik'in ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikle iş, spor ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile buluşacak.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...