15 bin müslüman kuşatma altında

15 bin müslüman kuşatma altında

DÜNYA Haberleri

BM, OAC'de çoğunluğu Müslüman 15 bin kişinin kuşatma altında olduğunu bildirdi. BMMYK Sözcüsü: "Sıkışıp kalmış insanların çoğu tehdit edilen Müslümanlar".

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) çoğunluğu Müslüman 15 bin sivilin kuşatma altında olduğunu bildirdi.

Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, ülkenin kuzeybatı ve güneybatısındaki 18 yerde 15 bin insanın kuşatıldığını ve silahlı gruplarca tehdit edildiğini söyledi.

Bu insanların saldırı tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ve güvenliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Edwards, "Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddet ülkedeki bütün grupları etkilese de sıkışıp kalmış insanların çoğu anti-Balaka milislerince tehdit edilen Müslümanlar" dedi.

Özellikle endişe duydukları alanların başkent Bangui'nin PK12 bölgesi, Boda, Bouar ve Bossangoa şehirleri olduğuna işaret eden Edwards, ülkenin Paoua şehri ve Bangui'nin bazı bölgelerinde Hristiyan ve Müslüman toplumlar bir arada yaşasa da ülkenin genelinde sık sık mezalim gerçekleştiğini kaydetti.

Edwards, BMMYK'nın bütün silahlı grupların sivillere karşı ayrım gözetmeden yaptığı saldırıları durdurması çağrısını da yineledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, 2012 Aralık ayından itibaren yaşanan şiddet olayları nedeniyle bir milyona yakın insan ülke içinde yer değiştirmek ya da komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...