Fenerbahçe'de herkes bu konuyu konuşuyor!

Fenerbahçe'de herkes bu konuyu konuşuyor!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'de puan kayıpları sürerken, Ersun Yanal'ın tercihleri de eleştiri konusu olmaya başladı.

Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle Elazığspor maçına farklı bir 11'le çıkan sarı lacivertlerde, tecrübeli teknik adamın kötü futbola ve oyuncuların yorgun gözükmelerine karşın oyun sisteminde ısrar etmesi tepki topladı. Özellikle kırmızı kartla oyundan atılana dek hiçbir varlık gösteremeyen Baroni'nin sahada tutulması, yedek kulübesinde geçen senenin parlayan ismi Salih Uçan varken, takıma geldiğinden beri sorunlarla boğuşan Meireles'in oyuna alınması, geç yapılan değişiklikler ve 3. oyuncu değişiklik hakkının kullanılmaması, Ersun Yanal'ın eleştirilmesine neden olan başlıca sebepler arasında gösterildi.


Salih neden oynamıyor?
Karşılaşma sonrasında konuşan spor yorumcularının ve Fenerbahçeli taraftarların ortak sorusu; "Kadroda bu kadar eksik olduğu halde Salih neden oynamıyor?" şeklinde oldu. Geçtiğimiz sene Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe'de, 13'ü ilk 11 olmak üzere toplam 25 karşılaşmada forma giyen ve Avrupa Ligi'ndeki kritik karşılaşmalarda sorumluluk verilen yıldız adayı, bu sezon tam anlamıyla kulübeye mahkum oldu. U-19 ve U-20 Milli takım maçları nedeniyle sezon başı çalışmalarına tam katılamayan genç yıldız, ligin ilk yarısına hazırlanamamıştı. Devre arasında oyuncuya yapılan ciddi transfer tekliflerinin düşünülmeden reddedilmesi, Salih'in ikinci yarıda Yanal'ın önemli kozlarından biri haline geleceği şeklinde yorumlanmasına neden oldu. Ancak geride kalan 5 haftada 20 yaşındaki futbolcu açısından değişen hiçbir şey olmadı. Ersun Yanal'ın fizik olarak yeterli bulmadığı Salih, bu sezon yalnızca 10 karşılaşmada forma giyerken toplamda 250 dakika süre aldı ve yalnızca 1-0 mağlup olunan Fethiyespor karşısında kesintisiz olarak nbsp;90 dakika sahada kalabildi.


Yedek kulübesinde 5 futbolcu
Dünkü karşılaşmanın dikkat çeken bir diğer tarafı da Fenerbahçe yedek kulübesindeki oyuncu profiliydi. Takımın yedek kulübesinde yalnızca 5 futbolcu yer alırken, bunlardan biri yedek kaleci Mert, diğeri ise sol bek Hasan Ali'ydi. Geri kalan futbolcular ise genelde orta sahanın merkezinde görev yapan Salih, Selçuk ve Holmen'di. Bu görüntü, sezon başında da dile getirilen "Transfer planlaması doğru yapılmadı" yorumlarının tekrardan gün yüzüne çıkmasına sebep oldu. Kadrosunda gereğinden fazla orta saha oyuncusu bulunduran Fenerbahçe'nin, kötü giden karşılaşmalarda oyunu ileri taşıyacak Stoch, Dia, Deivid gibi futbolculara sahip olmaması ve devre arasında da bu eksikliği kapatmak adında herhangi bir transfer yapmaması, yönetim ve Ersun Yanal'ı bir kez daha eleştiri oklarının hedefine koydu. (Fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...