Ukrayna'da devlet başkanlığı adayları belli olmaya başladı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da devlet başkanlığı adayları belli olmaya başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhalif lider Vitaliy Kliçko: "Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olacağım".

Ukrayna'daki muhalif Reform için Ukrayna Demokratik İttifakı lideri Vitaliy Kliçko, devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını belirtti.
Bugün parlamentoda gazetecilere açıklama yapan Kliçko, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayı planladığını kaydederek, ülkedeki iktidarın çalışma prensibinin değişmesi ve adaletin yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.
Kliçko, bir soru üzerine, "Kendimi yeni hükümette görmüyorum" ifadesini kullandı. Kliçko, hükümetin profesyonellik prensiplerinden yola çıkarak kurulacağını, şu anda ülkedeki durumun kritik olduğunu ve bu durumdan çıkmak için çok az zamanlarının olduğunu belirterek, bu yüzden hükümetin kilit prensiplere dayanılarak oluşturulmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.
Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in görevinden azledilmesinin ardından, ülke parlamentosu 25 Mayıs'ta devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasını kararlaştırmıştı. Ülkenin güneydoğusunda bulunan Kharkiv'in İl Belediye Başkanı Mihail Dobkin de dün yaptığı açıklamada, devlet başkanlığı seçimlerinde adayı olacağını ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...