Vergide İstanbul ve Ankara'yı geride bırakan sürpriz il

Vergide İstanbul ve Ankara'yı geride bırakan sürpriz il

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı, illere göre vergi tahsilatı oranlarını açıkladı. Tunceli, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirleri geride bıraktı.

2013 vergi tahsilatı oranları açıklandı. Tunceli, Kocaeli'nin ardından ikinci sırada yer aldı.Vergi tahsilatı oranında İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentleri geride bırakan Tunceli'nin başarısı dikkat çekici. Kentte geçen yıl tahakkuk eden 95 milyon 698 bin liralık verginin, 84 milyon 304 bin liralık bölümü tahsil edildi. Vali Hakan Yusuf Güner'e göre yüzde 92'yi geçen vergi tahsilatı oranında, çözüm sürecinin etkisi büyük: ''Bir yöreye yapılacak en büyük yatırım, barış ve kardeşlik ruhunu kuvvetli hale getirmektir ki bu barış ve kardeşlik ruhu bu tür başarıların projelerin oluşmasına zemin hazırlar. AK Parti'lisiyle, BDP'lisiyle, CHP'lisiyle, Bağımsız adayıyla ve diğer adaylarıyla gösterdikleri kardeşlik ruhu nedeniyle şükranlarımı ifade ediyorum.'' Tunceli halkı, kredi kartı, elektrik ve telefon borçlarını ödeme konusunda da duyarlı. Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel, ''Tunceli, 1990'lardan bu yana hep ilk sıralarda yer aldı. Sadece vergisel tahsilat anlamında değil, elektrik, su hatta kredi borcu ödeme konusunda da ilk sıralarda yer almaktadır'' dedi. Kentte vergi tahsilatında yakalanan başarı, Maliye Bakanlığı tarafından "Tunceli modeli" olarak isimlendiriliyor.


Kaynak: NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...