Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp'ın satışı Blackberry'i harekete geçirdi

WhatsApp'ın satışı Blackberry'i harekete geçirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

BlackBerry CEO'su Chen, 19 milyar dolar teklif gelmesi durumunda şirketin mesajlaşma uygulaması BBM'i satacağını söyledi.

BlackBerry CEO'su John Chen, Barcelona'da devam eden GSMA Dünya Mobil Kongresi'nde CNBC'ye özel açıklamalar yaptı. Facebook'un internet üzerinden sohbet etmeyi sağlayan uygulama WhatsApp'ı 19 milyar dolara satın almasını değerlendiren Chen, aynı teklifin BlackBerry'nin mesajlaşma hizmeti BBM'e yapılması durumunda, şirketin hissedarlarına bunu kabul etmelerini tavsiye edeceğini söyledi.
'KESİNLİKLE SATARDIM' nbsp;
Chen, "Hissedarlara bunu tavsiye ederdim. Bu standart olan. Eğer birisi gelip bana 19 milyar dolar teklif ederse, kesinlikle BBM'yi satardım. Yönetim Kurulu'nu da ikna etmeye çalışırdım" dedi. Chen, BBM'e daha önce bu gözle hiç bakmadığını da sözlerine ekledi. BlackBerry CEO'su, "Mesajlaşma işinde para olduğunu biliyorum. Bence şu anda yapılması gereken şey uygulamayı olabildiği kadar büyütmek. Fiyat ve değer konusu daha sonra geliyor" dedi.
KURUMSAL DÜNYADA AKTİF nbsp;
Chen, BlackBerry'nin mesajlaşma uygulamasını diğerlerinden ayıran şeyin, kurumsal dünyada aktif kullanılması olduğunu söyledi. BlackBerry kullanıcılarının kendi aralarında mesajlaşmasını sağlayan BBM'in şu anda 85 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. WhatsApp'ın aktif kullanıcı sayısı ise 450 milyonun üzerinde.
CNBCE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...