Osmaniye'de 6 köy karantinaya alındı

/ Kaynak: DHA
Osmaniye'de 6 köy karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne bağlı 6 köy, 'Afrika hastalığı' diye bilinen Lumpy Skin Disease (LSD) nedeniyle karantinaya alındı.

Kaymakam Necip Çakmak, 7 büyükbaş hayvanın hastalık nedeniyle telef olduğu köylerin dışında 2 köyün de karantinaya alınabileceğini söyledi.Kadirli İlçesi'ne bağlı Kayasuyu, Kesim, Durmuşsofular, Bekereci, Sofular ve Bahadırlı Köyleri'nde 7 büyükbaş hayvan telef oldu. Yapılan incelemelerde hayvanların ölümüne Afrika hastalığının sebep olduğunun tespit edilmesi üzerine köyler karantinaya alındı. Kaymakam Necip Çakmak, karantina altındaki köylerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce gerekli çalışmaların yapıldığını belirtirken, bilgileri dışında hayvan giriş-çıkışı yapılan 2 köyün de karantinaya alınabileceğini ifade etti.Karantina altındaki köylerde hayvan giriş-çıkışları ile birlikte kesimlerinde yasaklandığını belirten Çakmak, "Kayasuyu, Kesim, Durmuşsofular, Bekereci, Sofular ve Bahadırlı Köylerimizde tedbir amaçlı karantina uygulanmaya başlanmıştır. Bu köylerin dışında Oruçbey ve Göztaşı Köyleri'nde de bilgimiz dışında hayvan giriş çıkışı olmuş. Bu nedenle bu iki köyümüzde büyükbaş hayvanlardan parçalar alınarak gereklik laboratuar sonuçları beklenmektedir. Bu iki köyümüzde de hastalığa rastlanırsa karantina bu köylerimizde de uygulanacaktır. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz bu hastalığın görüldüğü köylerde gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca köylülerimiz bilgilendiriliyor. Aşılama çalışmalarımız da sürüyor. Yine karantina bölgesindeki hayvanların çıkışları ve kesimleri yasaklanmıştır" diye konuştu.

KOMŞU İLÇEDE 1 AY ÖNCE GÖRÜLDÜ

Karantina altına alınan köylerde hastalıkla mücadele için başta aşılama olmak üzere gerekli çalışmalar devam ederken, hastalığın ortaya çıktığı köylerle, geçtiğimiz ocak ayında aynı hastalığın görüldüğü Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı köylerin birbirine çok yakın olduğu ve bu nedenle hastalığın da Andırın'dan bulaşmış olabileceği belirtildi. Andırın'dan bugün gelen haberlerde ise 1 belde ve 20 köyün daha Afrika hastalığı nedeniyle karantinaya alındığı kaydedildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...