Muhaberat 17 Aralık'a çalışmış!..

Muhaberat 17 Aralık'a çalışmış!..

GÜNDEM Haberleri

Başsavcı, dinlemeleri doğruladı; örgütün de uydurma olduğunu açıkladı. Binlerce kişiyi dinleyenler, kayıtları 17 Aralık'ta savcılara teslim etmiş!

Uydurulan "Selam" operasyonu çerçevesinde üç yılda 7 binden fazla kişinin dinlendiği ortaya çıkmış, emri veren savcılar iddiaları reddetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'dan skandalla ilgili, savcıları yalanlayan çarpıcı açıklamalar geldi. Salihoğlu, herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlaması olmadığının görülmesine rağmen 3 yıldan fazla bir süredir 2 bin 280 kişinin dinlendiğini belirtti ve sayının artabileceğini ifade etti. Salihoğlu'nun açıklamasına göre, söz konusu soruşturma 2011 yılında başladı. Dosya 107 klasörden oluşuyordu. Mahkeme kararıyla ortam dinlemesi ve fiziki takip yapıldı. Telefonları dinlenen şahısların irtibatlı olduğu kişilerle yaptığı suçla ilgili olmayan görüşmeler de kayıt altına alınarak dosyaya dahil edildi. Bu sayede yapılacak büyük bir operasyonun alt yapısı desteklendi. 17 Aralık 2013 günü düğmeye basıldı ve klasörler ve dinlemelere ilişkin hard diskler alelacele ilgili Cumhuriyet Savcısına teslim edildi. Bu tespit üzerine soruşturma dosyası adı geçen savcıdan ve UYAP ortamından alındı. Kayıtlar Emniyet'e soruldu ancak "Bizde herhangi bir kayıt yok" bilgisi alındı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...