Montajlı tuzak için savcılık devrede

Montajlı tuzak için savcılık devrede

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının servis edilmesiyle soruşturma başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen görüşmeye ait olduğu iddia edilen ses kaydının servis edilmesinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Resen soruşturma başlattığını duyuran Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, montaj ürünü olduğu belirtilen kaydın servis edilmesinin ardından bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlerin ihbar kabul edildiği kaydedildi. Başlatılan soruşturmanın, bilişim suçlarına bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüleceği belirtildi. nbsp;

'KOZMİK ODA' DA İNCELENECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, dinleme kayıtlarının yer aldığı 'kozmik oda'yı mercek altına alacak.

Mülkiye ve polis başmüfettişlerinden oluşturulan soruşturma ekibi, özellikle 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev alan, dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu polisleri araştırıyor.

Müfettişler önce geriye dönük dinleme, teknik, takip kayıtlarını inceleyecek.

Yasal sürenin ardından imha edilmesi gereken soruşturma evrakları ile dinleme tapelerinin, emniyet binası dışına çıkarılıp çıkarılmadığı soruşturulacak.

Teknik dinleme ve takip çalışmalarında kullanılan cihazların talimat dışında kullanılıp kullanmadığı araştırılacak.

Bu kapsamda, gizli dinleme yapmak amacıyla özel izinle ithal edilen 'böcek' aparatlarının kayıtları da mercek altına alınacak.

İstanbul ve Ankara'da polis ekiplerinin emniyetin dışında dinleme üssü kurdukları ve burada teknik takip yaptıkları iddiaları da araştırılacak.

Müfettişler ayrıca, teknik takip ve dinlemeden sorumlu personelin de bilgi ve ifadesine başvuracak.

Söz konusu ses kayıtlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...