'3. Havalimanı inşaatı kısa sürede başlar'

'3. Havalimanı inşaatı kısa sürede başlar'

Ekonomi Haberleri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, 3. Havalimanı ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, "Havalimanının kurulacağı arazinin iyileştirme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Arazideki maden çukurları doldurulurken, kamulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor. İnşaatın başlaması için geçen zamanda sona yaklaştık" dedi. Atatürk Havalimanı'ndaki genişletme çalışmalarının, 3. Havalimanı'nın ÇED raporunun kısmi iptali ile ilgisinin olmadığını da söyleyen Birdal, "Atatürk Havalimanı'nın genişletme çalışmalarına son 10 yıldır ağırlık veriliyor. Bu çalışmalar yeni havalimanı hizmete girinceye kadar devam edecek" dedi. Pistlerin iyileştiğini, iniş kalkış sayısını 58'e çıkardıklarını, park alanlarını artırdıklarını söyleyen Orhan Birdal, "Atatürk Havalimanı'ndaki trafik her geçen gün artıyor. Bunu yolcularımızı hissettirmeden genişletme çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.
Cemil Yıldız/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...