Mancini'ye Özerten'den sert cevap!

/ Kaynak: CHA
Mancini'ye Özerten'den sert cevap!

SPOR Haberleri  / CHA

Ufuk Özerten: 'Galiba Mancini Türkiye'ye gelirken kurallara bakıp da gelmiştir. Bu nedenle onun da bulunduğu ülkede kullara saygılı olması lazım' ded.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Türkiye'de uygulanan yabancı oyuncu statüsünü eleştiren Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini'ye "Galiba Mancini Türkiye'ye gelirken kurallara bakıp da gelmiştir. Bu nedenle onun da bulunduğu ülkede kullara saygılı olması lazım." diye cevap verdi.


Dünya Kupası'nın İstanbul'a getirilmesi nedeniyle düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Özerten, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda yaşanan hakem hataları nedeniyle kulüplerin göstermiş olduğu tepkiler konusunda soruları cevaplandıran Özerten, şunları söyledi:


"Biliyorsunuz hakemleri eleştirmek adettendir. Ağlamayan çocuğa meme vermez derler. Böyle olunca yenilen takımın yöneticileri hakem hatası olan bağırır çırpınır. Hakem hataları ne bu sezon ilkkez olmuyor, geçmişte de oldu gelecekte de olacak. Hakemlere güvenimiz tam. Zaten güvenmediğimiz kişilere hakemlik yaptırmayız. Ahlaksızlığı olan insanı da beraber ortaya çıkaralım. Futbol bir hatalar oyunudur. Boş kaleye gol atamayan oyuncular oluyorsu gözünün önündeki pozisyonu göremeyen hakem de oluyor. Böyle olunca birisi kaybediyor diğeri kazanıyor. Futbolun oyun olduğunu unutmayalım. Birbirimize karşı sevecen olalım."


Fenerbahçe Kulubü'nün yaşanan hakem hatalarından dolayı TFF'yi ziyaret edeceğinin belirtilmesi üzerine Özerten, "Buyursunlar gelsinler. Geldikten sonra ne olacak. Hakemlere bu kulübün yönetisi geldi, bu kulübe iyi bakın diye talimat mı vereceğiz. Yok böyle birşey. Herkesle konuşacağız, çözüm bulmaya çalışacağız." diye konuştu.


'SÜPER LİG'DE RAHAT TAKIM YOK'
TFF Yöneticisi Özerten, Spor Toto Süper Lig'deki futbol heyacanı konusunda da "Ligin altı cehennem ateşi gibi 7-8 takım ligde kalmak için mücadele ediyor. Ligin zirvesinde de şampiyonluğa ve Avrupa kupalarına oynayan takımlar var. Yani ligde rahat takım yok." dedi.


Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin Chelsea ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Türkiye'de oynayan yabancı oyuncu statüsünü eleştirmesine ise Ufuk Özerten, "Galiba Mancini Türkiye'ye gelirken kurallara bakıp da gelmiştir. Onun da bulunduğu ülkede kullara saygılı olması lazım." diye konuştu.


'EURO 2016'YA LİDER OLARAK DA GİDEBİLİRİZ'
2014 Dünya Kupası'na katılamadıkları için üzgün olduklarını vurgulayan Ufuk Özerten, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda ve Kazakistan ile zorlu bir yarış yaşanacağını da belirterek şunları kaydetti:


"Keşke Brezilya'da olabilseydik ama gidemedik. 2016 Avrupa Şampiyonası'na gruplardan birinci ve ikinci olarak çıkıp gitmek istiyoruz. Orada da finale doğru gidip halkımızı rahatlatacak, ülkemizi coşturacak neticeler almak istiyoruz. Bizim grubumuzdaki ülkelere baktığınızda her türlü sürpriz sonuçlar alınabilir. Gruptan neden birinci olarak çıkmayalım ki."

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...