Aslan pusuya yattı! Galatasaray, Chelsea'ye karşı!

Aslan pusuya yattı! Galatasaray, Chelsea'ye karşı!

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Chelsea'yi ekibini konuk edecek Galatasaray, tarihine bir önemli başarıyı daha ekleyebilmek için sahada olacak.

Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında İngiltere'nin Chelsea ekibini konuk edecek G.Saray, tarihine bir önemli başarıyı daha ekleyebilmek için sahada olacak. Turu geçecek tarafın "Devler Ligi"nde çeyrek final oynayacağı eşleşmenin ilk ayağında, her iki takım da rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmenin hesaplarını yaparken, sarı-kırmızılılar taraftarının desteğini arkasına alarak galip gelmeyi hedefliyor. Geçen sezon Avrupa'da Fatih Terim yönetiminde çeyrek final oynayan Cim Bom, bu sezon Teknik Direktör Roberto Mancini ile aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. G.Saray'da önemli bir eksik bulunmazken, sezonu kapatan Aydın Yılmaz ve el parmağı kırılan Eray İşcan forma şansı bulamayacak. Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek.

MANCİNİ'DEN CHELSEA MAÇI ÖNCESİ ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA:
ŞANSIMIZ YÜZDE YİRMİ
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Chelsea maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında verdiği cevaplarla herkesi şaşırttı. İtalyan teknik adam, bir İngiliz gazetecinin iki takımın turu geçme ihtamalini sorması üzerine, "Chelsea de bizim gibi genç bir takım ama gerçekçi olmak lazım. Onlar Premier Lig'in en iyi takımlarından biri. Çok kaliteli oyuncuları var, hatta çok fantastik oyunculara sahipler. Bu tip maçları kazanmaya alışıklar. Yüzde 80 Chelsea bizi yener, turu geçer" cevabını verdi. Ancak basın toplantısında gazeteciler için tercümanlık yapan görevli, Mancini'nin bu sözlerini Türkçe'ye çevirmedi. "Drogba ve Sneijder'in geçmişte Mourinho ile birlikte çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Mancini, "Didier Drogba ve Wesley Sneijder, Jose Mourinho için çok önemli olabilir. Ama bu iki oyuncumuz bizler için de çok önemli. Maçtan sonra üçü birlikte yemeğe çıkabilirler ama 90 dakika boyunca birbirlerine düşman olmaları gerekecek" ifadelerini kullandı.
Sneijder: Mou sahada düşmanım
G.Saray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ise, "Son 16'da olmak bizim için çok önemli. Takım olarak iyi durumdayız ve Chelsea maçına hazırız. Bu tarz maçların gerek motivasyon, gerekse fiziksel olarak futbolcular için çok önemli olduğunun farkındayız. Son haftalarda iyi sonuçlar aldık ve moral olarak da iyi durumdayız. Chelsea gibi bir takıma karşı mücadele etmek zor olacak. Bu tarz maçların tecrübe anlamında futbolculara büyük katkıları oluyor, bu durumun da bilincindeyiz" dedi. gt; Bahadır ÇOKİŞLER

G.Saray'da Melo isyanı
G.Saray, Beşiktaş maçı sonrası hareketleri sebebiyle PFDK'ya sevk edilen Melo konusunda sert bir açıklama yaparken, "Genel istek üzerine yapılan bu sevk ırkçılıktır. Oyuncumuzun yaptığı ülkesindeki Nossa dansıdır. Haka dansı olsaydı nasıl değerlendirilecekti. Oyuncumuzun ceza almayacağına inanıyoruz" denildi.

ASLAN PUSUYA YATTI
Galatasaray, Chelsea maçı hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. İlk bölümde koşu yapan oyuncuların oldukça neşeli ve moralli oldukları gözlendi; son bölümde taktik idman gerçekleştirildi. Önceki gün yapılan antrenmanda ayak bileğine darbe alan ve tedbir amaçlı olarak çalışmaya devam etmeyen Semih Kaya, dünkü idmanda yer aldı.

MOURİNHO: 'FAVORİ DEĞİLİZ'
Chelsea Menajeri Jose Mourinho, "Drogba ile karşılaşmak garip bir duygu. Drogba benim için çok özel. Ben buraya işimi yapmaya geldim. Drogba da çıkıp işini yapacaktır" dedi. Portekizli teknik adam, "G.Saray geçen sene iyiydi, şimdi de iyi. Yeni oyuncular aldılar. Geçen sene Real Madrid için zordu, bu sene de Chelsea için zor olacak. Favori olup da Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadığımız seneler oldu. Favori gösterilmediğim zaman kupayı almayı tercih ederim. Tur atlamak için favori değiliz" sözlerini kullandı. İstanbul'a kazanmak için geldiklerinin altını çizen Mourinho, "G.Saray'ın önemli gol silahları, özel oyuncuları var. Drogba ve Sneijder gibi kariyerimin önemli parçasına ortak olmuş insanlarla sahada karşılaşmak çok garip bir şey" dedi. Chelsea'nin tecrübeli file bekçisi Petr Cech ise, "Drogba ile tekrar oynamak heyecanlı olacak.Son zamanlarda iyi sonuçlar aldık ancak G.Saray zorlu bir rakip" diye konuştu.

Drogba: Chelsea 10 kat daha iyi
Eski takımı Chelsea'ye karşı forma giyecek olan Didier Drogba, Chelsea'nin G.Saray'dan daha iyi olduğunu ileri sürdü. BBC'ye konuşan Fildişili yıldız, "Sevmediğiniz bir yerde 8 yıl kalamazsınız. Chelsea'yi seviyorum ama şu an G.Saray için oynuyorum ve onlar için her şeyimi vereceğim" dedi. "Chelsea, G.Saray'dan iyi bir takım mı?" sorusuna Drogba, "Evet, 10 kat daha iyi. Zor olacak ancak Juventus da bizden daha iyi bir ekipti. Yüzde 1 bile kazanma şansımız varsa, ki olduğuna inanıyorum, kazanmak için oynarım" cevabını verdi. Mourinho ile ilişkisi hakkında ise Drogba, "O, Chelsea'ye gelmeme yardımcı olan kişi. Bana karşı her zaman adil oldu. Oynamayı hak ediyorsam oynadım, hak etmiyorsam kenarda oturdum. İşte bu yönünden dolayı ona çok büyük saygı duyuyorum" sözlerini kullandı. Chelsea'ye dönüp dönmeyeceği konusuna da açıklık getiren Fildişili golcü, "Orada 8 yılımı geçirdim. Chelsea'den böyle bir teklif almadım ancak Jose isterse geri dönmeyi düşünebilirim. İngiltere'de teklifini kabul edebileceğim tek kulüp Chelsea'dir" şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAKİ ÇITAYI EN YUKARIYA KOYDUK
G.Saray Başkanı Ünal Aysal, Chelsea karşısında takıma güvendiğini söyledi. "Futbolda kazanmak da var kaybetmek de" diyen Aysal, "Biz Avrupa'daki çıtayı en yukarıya koyduk. Oraya ulaşmak için de engelleri geçmek gerekiyor. Chelsea bu hedeflerin biri" diye konuştu. Drogba için nostaljik bir maç olacağını belirten Aysal, "Yıllarını verdiği bir kulübe karşı oynamak zor bir deneyim. Ama profesyonelliği ile bunu da başaracaktır" diye konuştu. nbsp;

Hajrovic: Hedef kazanmak
İzet Hajrovic, Chelsea'nin çok tehlikeli oyuncuları olduğunu belirterek, "Özellikle hücum hattında Hazard, Eto'o, Willian gibi oyuncuları var. Ama biz de hem hücum tarafında hem de savunma hattında iyi oyunculara sahibiz. Bizim hedefimiz kazanmak" diye konuştu.

Mancini ile Avrupa'da 6. maç
G.Saray-Chelsea karşılaşması, Teknik Direktör Roberto Mancini'nin sarı-kırmızılı ekibin başında 6. Avrupa kupası maçı olacak. Galatasaray, İtalyan teknik adamın yönetiminde çıktığı 5 maçta 2 galibiyet,
1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

En golcü isim Umut Bulut
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon sarı-kırmızılı ekibin en skorer ismi Umut Bulut oldu. Takımının "Devler Ligi"nde oynadığı 6 maçın tamamında süre alan ancak sadece deplasmandaki Real Madrid maçına ilk 11'de başlayabilen Umut, sahada kaldığı toplam 145 dakikaya 3 gol sığdırdı.

Kaptan tayfasına güveniyor
G.Saray'ın kaptanı Sabri, geçen seneki çeyrek final başarısını tekrarlamak istediklerini söyledi. Chelsea ile çok zorlu iki maç oynayacaklarını belirten Sabri, "Ama sonuçta biz de Galatasaray'ız. Avrupa'da başarı bir gelenek haline geldi. Bunu daha üst seviyelere taşımalıyız" dedi.

Arkadaşlarıma inanıyorum
Chelsea ile çok önemli bir maça çıkacaklarını hatırlatan G.Saray'ın 1 numarası Muslera, "Benim takımıma güvenim sonsuz. İki maçta da çok iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Her zaman bu tip maçlar insanın ayağına gelmez. O yüzden oyuncular olarak bu şansı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Bu iki maçtan da zevk almamız lazım" dedi.

Burak Yılmaz'ı hasret sardı
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan sezon G.Saray'ın skor yükünü çeken Burak Yılmaz, bu sezon henüz rakip ağları havalandıramadı. Geçen sezon forma giydiği 9 maça 8 gol sığdıran ve sarı-kırmızılı ekibin çeyrek finale kadar yükselme başarısında en büyük pay sahiplerinden olan Burak, birçok gol fırsatına rağmen şanssızlığını kıramadı.

Bir de bunlar var...

GALATASARAY

gt; Muslera ve Melo sarı kart ceza sınırında. gt; Hajrovic ve Alex Telles görev verilirse Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa forma giyecekler.

CHELSEA
gt; John Obi Mikel sarı kart ceza sınırında. gt; Maç berabere biterse, Chelsea'nin UEFA müsabakalarında 50'nci beraberliği olacak. gt; Mourinho, 74 maçtır, Stamford Bridge'te yenilmiyor.

DROGBA: "CHELSEA'YA GOL ATARSAM SEVİNMEYECEĞİM" nbsp;
Bu akşam, eski takımı Chelsea'ya karşı Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında forma giyecek olan Didier Drogba, Chelsea'ya gol atarsa sevinmeyeceğini ancak sembol hareketi yapabileceğini söyledi. Ada basınını günlerdir peşinden koşturan Drogba, İngiliz basınına Mourinho ile olan ilişkisi ve geçmişi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. nbsp;Mourinho'yu çalıştığı en iyi teknik direktörlerden biri olarak adlandıran Drogba, "Mourinho ile çalıştığım süreçte çok şey öğrendim. O çalıştığım en iyi teknik direktörlerden biri. Mourinho kaybetmekten nefret ederdi ve bunu bize de aşılardı. Bize de kaybetmekten nefret etmemizi söylerdi. Bize her zaman, 'Kendine ve takım arkadaşlarının performansına meydan okumalısın' derdi. Takımımızda çok zeki oyunculara sahiptik. Her şeyi kısa bir sürede ve hızlıca anlıyorlardı. Bir toplantıda 10 dakika video izliyorduk ve ne yapmamız gerektiğini anlıyorduk" şeklinde konuştu. nbsp;
Hiddink'li ve Mourinho'lu yılların Chelsea'daki en iyi takımları olduğunu belirten Drogba, "Chelsea'deki en iyi takımımız belki 2009 yılındaki Hiddink yönetimindeki takım ve Mourinho'lu ilk yılımızdır. Rakiplerimiz hakkında herşeyi biliyorduk. Zorlu maçlarda bile kazanmayı başarıyorduk" dedi. nbsp;
Mourinho sayesinde yeni nesil oyuncuların daha fazla gelişeceğini de kaydeden Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba, "Hepimizde potansiyel vardı fakat Jose de bunları geliştirme konusunda iyiydi. Hazard eğer Jose'yi dinlerse ve ona öğrettiklerini benimserse gerçekten iyi bir oyuncu olabilir" diye konuştu. nbsp;
Mourinho ile arasında geçen ilginç anılardan da söz eden Drogba, 2009 yılında Chelsea ile Barcelona arasında oynanan maç sonrası aldığı disiplin cezası sonrası Mourinho'nun kendisine SMS attığını belirterek, "Eğer hapse gidersem bana portakal yollayacağını söylemişti" ifadelerini kullandı. nbsp;
Fildişi Sahilli yıldız futbolcu, Chelsea'ye gelmeden 6 ay önce Porto - Marsilya maçında başından geçen bir olayı da şu şekilde anlattı:
"Maçta Mourinho'yu görmüştüm. Arkamdan gelerek başıma vurdu ve 'Senin gibi oynayan kardeşin var mı?' dedi. Ben de Afrika'da benden daha iyi oynayanlar olduğunu söyledim." nbsp;
Chelsea'ye gol atması durumunda ne yapacağının sorulması üzerineyse Drogba, "İnsanlar Chelsea'yi ve taraftarı ne kadar çok sevdiğimi iyi biliyor. Gol attığımda halen mutlu oluyorum çünkü bir üst tura çıkmak istiyorum" sözlerine değindi. nbsp;
'Gol atarsan sevinir misin?' sorusu üzerineyse Drogba başta, "Hayır" dedi. Bir süre durakladıktan sonra ise gol atması durumunda sembolik bir sevinç gösterisi yapabileceğini ifade etti. nbsp;

nbsp;Aslan pusuya yattı! Galatasaray, Chelsea'ye karşı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...