Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DenizBank'ın 2013 karı 1 milyar lirayı geçti

DenizBank'ın 2013 karı 1 milyar lirayı geçti

Ekonomi Haberleri

DenizBank'ın 2013 konsolide net karı 2012'ye göre yüzde 40 oranında artarak 1 milyar 11 milyon lira oldu.

DenizBank'ın 2013 konsolide net karı 2012'ye göre yüzde 40 oranında artarak 1 milyar 11 milyon lira oldu.

DenizBank açıklamasına göre banka, 2013 yılı 12 aylık finansal verilerini açıkladı. Buna göre bankanın 2013 konsolide net karı 2012 yılına kıyasla yüzde 40 oranında artarak 1 milyar 11 milyon liraya yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, hissedarları Sberbank'tan aldıkları güç sayesinde, konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini kaydetti.

Citibank Bireysel Bankacılık Bölümü'nün satın alımıyla beraber devralınan 32 şube ve yeni açılan 57 DenizBank şubesi ile toplam sayılarını yüzde 14 artış ile 624'ten 713'e yükselttikleri bilgisini veren Ateş, "Ayrıca, bu satın alımla aramıza katılan bin 340 arkadaşımıza ek olarak 3 bin 400 işe alım gerçekleştirdik. 4 bin 740 yeni 'denizci'mizle çalışan sayımızı yüzde 24 artışla 11 bin 618'den 14 bin 413'e çıkardık. Böylece Türkiye'nin istihdama en fazla katkı sağlayan bankası olduk" değerlendirmesini yaptı.

Ateş, DenizBank'ın 2013'te sektör büyümesinin yaklaşık 1,5 katı oranındaki bir performans ile konsolide bazda; aktiflerini yüzde 41 büyüterek 79 milyar 668 milyon liraya yükselttiğini, özkaynaklarını yüzde 7 büyüterek 6 milyar 88 milyon liraya çıkardığını, ana fon kaynağı olan mevduatını ise yüzde 42 artırarak 49 milyar 702 milyon liraya ulaştırdığını belirtti.

Ateş'in verdiği bilgilere göre, geçen yıl bankanın nakdi ve gayri nakdi kredileri sırasıyla yüzde 46'lık ve yüzde 49'luk artış ile 56 milyar 466 milyon lira ve 18 milyar 416 milyon liraya yükseldi. Aynı şekilde müşteri sayısı da yüzde 24 artışla 5,8 milyondan 7,1 milyona çıktı.

- Turizm finansmanında tüm bankalar arasında lider konuma ulaştı

Yapılan açıklamaya göre niş sektörlere hizmet sunan DenizBank, geçen yıl da bu alanda büyümesini devam ettirdi.

Bu çerçevede banka, turizm finansmanında tüm bankalar arasında lider konuma ulaştı ve 2013 yılsonu itibarıyla turizm sektörüne kullandırdığı 4,8 milyar lira tutarındaki kredi ile yüzde 16,3'lük pazar payı elde etti.

- DenizBank, Türk sporunun finansmanı için 641 milyon liralık kredi desteği verdi

Türk sporunun finansmanı için de 641 milyon liralık kredi desteği veren banka, tarım ve kamu finansmanında ise sırasıyla yüzde 23,5 ve yüzde 39'luk pazar payına ulaştı.

Banka aynı dönemde bankacılık hizmetleri, insan kaynakları yönetimi ve mobil amp; dijital kanallarda hayata geçirdiği uygulamalarla Banking Technology Awards 2013'ten Stevie Awards'a kadar ulusal ve uluslararası arenada 17 ödüle layık görüldü.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Ateş, aktiflerinin konsolide bazda 80 milyar liraya dayandığını belirtti.

- "Sberbank'ın rüzgarı ile fark yaşatmaya devam edeceğiz"

Geçen yıl aktif, kredi ve mevduatını en fazla artıran bankalardan biri olduklarını vurgulayan Ateş'in açıklamada şu ifadelerine de yer verildi:

"DenizBank 1 Temmuz 2013 itibarıyla 600 binden fazla müşteriyi içeren bireysel bankacılık portföyü, çalışanları ve şubeleri dahil olmak üzere Citibank Türkiye Bireysel Bankacılık Bölümü'nü devraldı. Bu satın alma, performansımıza önemli bir katkı sağladı. Sberbank'tan alacağımız destekle geçmiş yıllardaki hızlı büyümemizi önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. 2014 yılında enerji, inşaat, altyapı, turizm, sağlık, belediyeler, spor kulüpleri ve eğitim başta olmak üzere, pek çok sektörde yeni yatırım planlarımız var. DenizBank'ın stratejik sektörlerdeki öncü banka yaklaşımı, Sberbank'tan aldığı desteğin de etkisiyle artarak devam edecek. Yaklaşık 80 milyar lira konsolide aktif büyüklükle Türkiye'nin ilk 5 özel bankasından biri olmamızı sağlayan ve bu cesur yolculuğumuzda bizi 17 yıldır yalnız bırakmayan 7,1 milyon müşterimize de teşekkür ediyoruz. Hissedarımız, dünyanın önde gelen finans devlerinden Sberbank'ın rüzgarı ile fark yaşatmaya devam edeceğiz. Bu arada gençlerimizin spora olan ilgisini ve sevgisini artırmak amacıyla CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi'ne adımızı verdik. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Uluslararası İstanbul Opera Festivali ve Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin de tek destekçisiyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...