Ensesinde iğne unutuldu, kazandığı tazminatı geri istiyorlar

/ Kaynak: DHA
Ensesinde iğne unutuldu, kazandığı tazminatı geri istiyorlar

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ensesinde unutulan iğne için doktorlara dava açtı kazandı, şimdi Yargıtay'ın da kararıyla o parayı faiziyle geri ödeyecek.

İzmir'de, ameliyat sırasında ensesinde iki iğne ucu unutulan ve doktorlar aleyhine açtığı davadan 8 bin TL tazminat kazanan belediye işçisi Salih Aktaş, kararın Yargıtay'da bozulmasının ardından faiziyle yaklaşık 17 bin TL nbsp; ödemeyle karşı karşıya kaldı. Parayı ödeyemeyen Aktaç'ın maaşına haciz konuldu. Yaşadıklarına isyan eden Salih Aktaş sağlığını kaybettiğini, bu kararla da ailesinin nbsp; geleceğine icra konulduğunu söyledi.

Birçok işyerinde çalıştıktan sonra Gaziemir Belediyesi'nde görev yapmaya başlayan, evli 1 çocuk babası 33 yaşındaki Salih Aktaş, 2007 yılında şiddetli baş ağrılarının bir türlü geçmemesi üzerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Aktaş'ın muayene ve tetkikleri sonucu, omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu saptanınca ameliyata alındı. Müdahalenin ardından taburcu olan Aktaş, bir hafta sonra duş alırken dikişlerinin açıldığını farketti. Hastaneye giden Aktaş'ın ensesindeki iltihap temizlenerek tekrar dikiş atıldı.

TOMOGRAFİ VE RÖNTGENDE ORTAYA ÇIKTI

Buna rağmen acıları dinmeyen Aktaş, özel bir sağlık merkezine gidip beyin tomografisi çektirdi. Aktaş'ın ensesine yakın yerde metal uçlu cisimler saptandı. Durumdan şüphelenen Aktaş'ın gittiği Alsancak Devlet Hastanesi'nde çektirdiği röntgen filmlerinde gerçek ortaya çıktı. Ensesinde iki iğne ucunun unutulduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Aktaş, operasyonu gerçekleştiren 4 doktorun cezalandırılması için İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak mahkeme, Salih Aktaş'ın ameliyatını gerçekleştiren doktorlar F.D.Ö., K.U., T.G. ve Ü.K. hakkında ceza davası açılmasına yer olmadığına karar verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de Aktaş'ın, operasyonların ardından iğne uçlarının tespit edilip çıkartılmak istenmesi yönündeki talebe kendisinin uymadığını açıkladı. Hukuki mücadelesini bırakmayan Aktaş, bu kez 4 doktor aleyhine 3 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 103 bin TL'lik tazminat davası açtı. İzmir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Aktaş'a, maddi ve manevi toplam 8 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Aktaş parayı aldı.

YARGITAY BOZDU, KENDİSİ FAİZİYLE CEZA ALDI


Aktaş'ın kazandığı bu tazminat kararı, doktorların temyiz ettikleri Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararıyla Salih Aktaş'ın aldığı 8 bin TL'yi , faiziyle 19 bin 250 lira olarak geri ödenmesine hükmedildi. İşçi maaşıyla bu parayı ödeyemeyen Aktaş'ın maaşına 10'uncu İcra Dairesi tarafından haciz konuldu.

Bin TL'lik maaşının dörte birine haciz konulduğunu söyleyen Aktaş uygulamaya isyan etti. Aktaş, "Benim sağlığım bozuldu. Konuşmam gitti. İki günde bir olduğum iğnelerle ağrılara güçlükle dayanabiliyorum. Buna rağmen sanki suçlu benmişim gibi mahkemelerden kararlar çıktı. Şimdi de maaşıma haciz geldi. Bu kararla ailemin, kızımın geleceğine de haciz konuldu. Hakkımı nerede kime karşı arayacağımı bilmiyorum" dedi.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...