Altın fiyatlarındaki yükseliş sürecek mi?

/ Kaynak: AA
Altın fiyatlarındaki yükseliş sürecek mi?

Ekonomi Haberleri  / AA

Uzmanlar, ABD verilerinin ardından direncini yukarı yönlü kıran altının yükseliş trendini sürdüreceği açıkladı.

ABD verilerinin dün beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından 1.338 dolar direncini yukarı yönlü kıran altının ons fiyatı bugün 1.340 doların üzerinden işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda dün güne 1.336 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı ABD'de açıklanan şubat ayı Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin beklentilerden kötü gelmesinin ardından 1.343 dolara kadar yükseldi ve günü 1.340 dolar seviyesinden tamamladı.

Bugün ise altının ons fiyatı gün içinde en yüksek 1.345,50 dolara kadar yükseldikten sonra bu seviyeden gelen satışlarla şu dakikalarda 1.339 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak ocak ayı yeni konut satış verilerinin altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını, teknik olarak alışların devam etmesi durumunda 1.350 ve 1.370 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

- "Şu anda altında 1.338 dolar seviyesi destek halini almış görünüyor"

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarının, olumsuz gelen ABD verilerinin desteği ve fiziksel talebin toparlanma göstermesiyle yukarı hareketini sürdürdüğünü belirtti. Karabulut, altının ons fiyatının, dün piyasa beklentisi 80,0 olan ABD tüketici güveni verisinin 78,1 seviyesinde kalmasının da etkisiyle 1.335 dolar bandı üzerinde tutunduğunu ve 1.340 dolar bandının üzerine yerleştiğini ifade etti.

Altının ons fiyatında, biraz da Çin'den gelen haberlerin endişe yaşatmasının etkisiyle yukarı yönlü hareketlerin çok sert olamadığını vurgulayan Karabulut, yine de kademeli bir yükselişten söz etmenin mümkün olduğunu aktardı. Karabulut, şu anda altında 1.338 dolar seviyesinin destek halini almış göründüğünü ve altının bu seviye üzerinde tutunduğu sürece yönünün yukarı olacağını söyledi.

Karabulut, şunları ifade etti:

"Burada da 1.355 dolar bandı hedeflenebilir.1.338 doların aşağı yönlü kırılması durumunda ise 1.320 dolar desteğine doğru bir satış baskısı gelebilir. TL/gram cephesinde ise son haberler Türkiye'de risk priminin artmış olmasının ve altın onstaki değerlenmenin destekleyici olduğu 95,30 direncinin çalıştığını görüyoruz. Şu anda bir miktar kar satışı ve durgun piyasadan dolayı 95,00 seviyesine doğru çekilmiş olan TL/gram, gevşemesini dürdürdüğü takdirde 94,40 seviyesini, 95,30 seviyesini yukarı yönlü kırdığı takdirde de 95,75 seviyesini hedefleyebilir. TL/gram'da 95,75'in üzeri riskli görünmektedir, burası aşılırsa 97,50 zirvesine doğru hareketlenme mümkün görünüyor."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...