Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Işık açıkladı: 5 Kripto personeli kaçtı

/ Kaynak: İHA
Bakan Işık açıkladı: 5 Kripto personeli kaçtı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Fikri Işık, "Bilgem'de kriptonlu telefonlara bakan 5 kişi izne ayrıldı ve kurumla irtibatları kesildi" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydının montaj olduğunun açık olduğunu ifade etti.

5 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işık, "Sayın Başbakanın telefonu dinlenmiş. Yeni atanan Bilgem Başkanına verdiğim talimat kesinlikle kriptolu telefonların incelenmesi. Bu talimat dün verilmedi. 1 Şubat'ta göreve gelen Arif Ergin'e verdiğimiz talimattır. Sistemin güvenliğini, donanımını ve yazılımını bir incelemeye alacağız. Kriptonlu telefonlara bakan 5 kişi izne ayrıldı ve kurumla irtibatları kesildi. Sonuç ortaya çıkana kadar incelememiz sürecek" dedi.

SES KAYITLARI MONTAJ


Ses kayıtlarını TÜBİTAK tarafından incelenip incelenmeyeceğine ilişkin ise Işık, "Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde açık bir montaj olduğunu hissettim. Bu çok açık ve net montaj. Başbakanlık böyle bir inceleme isterse biz yaparız. Teknik incelemeyi gerektirmeyecek kadar açık montaj. Sayın Kılıçdaroğlu açık montajı görmüyorsa Ağrı Dağını Konya'da zannediyor herhalde. Kriptolu telefonların dinlendiğini biliyoruz. Ama kimin nasıl dinlediği teknik incelemenin ardından ortaya çıkacak" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...