TÜBİTAK'ta 5 kişi görevden alındı

TÜBİTAK'ta 5 kişi görevden alındı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklama ile TÜBİTAK'ta 5 kişinin görevden alındığını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde yer aldığı kurumlardan birisi. Bu mevzuda hassasiyetle çalışıyoruz" diye belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta görevden alınan çalışanların olduğunu ortaya koyarak, Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu'nun da görevden alındığını bildirdi.

"Bu sabah BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan, bildiğim kadarıyla 5 kişi, izne ayrıldı ve kurumla şu anda çalıştıkları mekanla ilişkileri kesildi"

"Sayın Başbakanın telefonu dinlenmiş. Bu 17 Aralık süreci ile su yüzüne bir durum"

Işık, kriptolu telefonlara ait bir tetkik yapıldığını ortaya koyarak, "Bunu, dinlemeyi kim ve nasıl yapmış? diye yapıyoruz" diye belirtti.

Bakan Işık, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen konuşmalara ait ses kaydı hususunda, "Başbakanlık, TÜBİTAK'tan teknik bir tetkik isterse yaparız. Ama bu, teknik incelemeye ihtiyaç kalmadan, çok fazla açık ve net olarak montajdır" diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...