İtalya'nın en genç kabinesine onay

/ Kaynak: AA
İtalya'nın en genç kabinesine onay

Politika Haberleri  / AA

İtalya'da Matteo Renzi başkanlığında kurulan yeni hükümet, parlamentodan güvenoyu aldı.

İtalya'da, geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun önünde yemin ederek göreve gelen Matteo Renzi liderliğindeki geniş çaplı koalisyon hükümeti, parlamentonun üst kanadı Senato'dan güvenoyu aldı.

39 yaşındaki Renzi, böylece resmen ülkenin en genç başbakanı oldu. Renzi'nin kabinesi de kendisi gibi genç. Yaş ortalaması 47 olan yeni kabinede 16 bakanlıktan 8'ini kadınlar üstlendi. nbsp;

Bu bakanlıklar arasında dışişleri ve savunma bakanlığı gibi kilit görevler de yer alıyor. Kamu yönetimi bakanlığınaysa ikinci çoçuğuna 8 aylık hamile olan 33 yaşındaki nbsp; Marianna Madia'ya getirildi.

Yeni kabineye yaşlı teknokratlar yerine genç siyasetçileri nbsp; seçen Matteo Renzi'yi başbakanlık koltuğunda zorlu bir sınav bekliyor. Renzi parlementoda yaptığı konuşmada, 2 trilyon euroyu aşan kamu borcunu eritme sözü verdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...