'40 yaşına kadar herkes orta boy bir domuz yiyor' iddiası

/ Kaynak: İHA
'40 yaşına kadar herkes orta boy bir domuz yiyor' iddiası

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir Edremit'te düzenlenen 'Helal Gıda' konulu panelde, 40 yaşına kadar herkesin orta boy bir domuz yediği iddia edildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği'nin desteği ile düzenlenen 'Helal Gıda' konulu panelde, 40 yaşına kadar herkesin orta boy bir domuz yediği iddia edildi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Saadet Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Ahmet Tevfik Şenol, SP İlçe Başkanı Mehmet Önal, Anadolu Gençlik Derneği yetkilileri, BBP Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Abit Türko ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Rıza Önal'ın açılış konuşmasının ardından başlayan panelde, GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ve Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü Başdenetçisi Kimyager Timuçin Günesen ve Gıda Mühendisi Mustafa Karadoğan konuşma yaptı.

Kimyager Güneşen'in konuşması ve yapılan sunumlarla desteklenen panelde, 40 yaşındaki bir insanın çeşitli yollarla bilerek veya bilmeyerek orta boy bir domuz yediği ileri sürüldü. Ülkemizde domuzun kesimlik hayvan statüsünde olmasının bu işi daha da kolaylaştırdığı anlatılırken, "Sadece et değil, her türlü yiyecek ve içeceğin de ne olduğunu bilmiyoruz. Resimli pastalar da zararlı. Yiyip içtiklerimizin helal mi haram mı olduğunu bilmeliyiz. Buna dikkat etmeliyiz. Bunun için aldığımız ürünlerin mutlaka 'Helal Gıda' sertifikalı olmasına dikkat etmek zorundayız" denildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...