400 kiloluk kadın yardım bekliyor

400 kiloluk kadın yardım bekliyor

YAŞAM Haberleri

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan Saliha Satılmış (44) fil hastalığı ile mücadele ediyor.

nbsp;5 yılda 200 kilo alarak 400 kiloya ulaşan Saliha Satılmış yetkililerden yardım bekliyor. Fil hastalığına 2004 yılında yakalanan ve bir türlü kurtulamayan Saliha Satılmış'ın hastalığının günden güne ilerlemesi hem ona hem de ona bakan kızına zor günler yaşatıyor. Daha önce Kocaeli Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Umut Tepe Hastanesi'nde bir aylık tedavi gördüğünü söyleyen Satılmış, "Hastanede vücudumda çıkan mantarları kuruttular, fakat daha sonra tekrar arttı. Bu sefer de Göztepe'ye yatırıldım. Orada 20 gün tedavi gördüm, hastalığım geçmeyince, Marmara Araştırma Hastanesi'ne yatırıldım. Fil hastalığı teşhisini de orada koydular ama herhangi bir tedavi uygulanmadı. Daha sonra Darıca Farabi Hastanesi'ne yatırdılar ama uyguladıkları tedavi hep aynı serum, ilaç, hava, ardından taburcu ediliyorum. En son Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne öksürük yüzünden yatırıldım. Yine serum, ilaç, hava tedavisi uygulayarak geri gönderdiler. 5 aydır ne banyo yapabiliyorum, ne de lavaboya gidebiliyorum. Bez kullanıyorum, fakat onunda ücreti çok fazla yetiştiremiyorum. Lütfen yardım edin'' diyerek yetkililere seslendi. nbsp;
nbsp;"YARDIMA İHTİYACI VAR" nbsp;
nbsp;Kendisine 11- 12 yaşından beri kızının baktığını söyleyen komşuları "Yerinden kalkamadığı için Satılmış'ın sürekli yardıma ihtiyacı var. Bütün sorumluluğu 18 yaşındaki kızında. Ona da yazık oluyor. Biran önce tedavi edilip sağlığına kavuşması lazım. Böyle devam ederse kadın bu evin içinde ölüp gidecek'' diyerek yetkilileri göreve çağırdı. nbsp;
Hiçbir şekilde bir yardım almadıklarını belirten Satılmış, "Daha önceleri de çeşitli resmi kurumlara müracaat ettim. Sesimi duymadılar. 800 lira maaşla geçiyoruz. Eşimin ve kızımın psikolojileri bozuldu. Yalvarıyorum yardım edin." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...