Başbakanı görmek için meydanda bekliyor

Başbakanı görmek için meydanda bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim çalışmaları kapsamında yarın miting yapacağı Uşak'ta hazırlıklar tamamlandı.

Halk arasında erken yaşlanma hastalığı olarak bilinen progeria hastası 15 yaşındaki Orhan Arıkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarınki Uşak programı sırasında görüşmek için kent meydanında 24 saat önceden beklemeye başladı.Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi sürecinde sağladığı katkı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ın elini öpmek ve teşekkür etmek istediğini kaydetti. Hastalığı ile ilgili Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubun ardından hayatının değiştiğini ifade eden Arıkan, "Başbakanımıza geçtiğimiz ay hastalığımla ilgili mektup yazdım, tedavi sürecimi anlattım. Uşak Valiliği'nden beni aradılar ve yardımcı oldular. Artık Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavimi yaptırıyorum. Bu yüzden kendisine teşekkür etmek istiyorum" dedi.Başbakan ile görüşmek için Uşak Valiliği'ne giderek müracaatta bulunduğunu belirten Arıkan, "Yarın Başbakanımızın Uşak'a geleceğini duydum. Görüşme talebimi valiliğe ilettim. Onlardan haber bekliyorum. Şimdi de meydanda bekliyorum. Başbakanımızı görmeyi çok istiyorum. Onun sayesinde tedavimi sürdürüyorum, Allah ondan razı olsun" diye konuştu.Baba Hakkı Arıkan da oğlunun tedavi sürecinin devam ettiğini, hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını, tek amaçlarının oğlunu mutlu etmek olduğunu dile getirerek, "Başbakanımızı çok seviyoruz. Allah ondan bir kere değil, bin kere razı olsun. Onun sayesinde üniversite kapıları Orhanıma açıldı. biz hayata onun sayesinde umutla bakıyoruz" ifadelerini kullandı.Progeria, halk dilinde erken yaşlanma hastalığı olarak biliniyor. Dünyada progeria hastası 40 kişi daha bulunuyor.


UŞAK'TA BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Babakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 15.30'da Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenecek. Miting öncesinde, il merkezinde güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkartıldı. Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği Atatürk Anıtı önüne güvenlik bariyerleri konulurken, yarın miting öncesinde meydanın çevresindeki çok sayıda cadde ve sokağın trafiğe kapatılacağı bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği Cumhuriyet Meydanı, Tiritoğlu Parkı, İsmetpaşa Caddesi ve Atatürk Anıtı, Belediye ve itfaiye ekipleri tarafından yıkandı. Mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı ve İsmetpaşa Caddesi ile Başbakan Erdoğan'ın Uşak'a gelirken geçeceği güzergahlar AK Parti Uşak İl Teşkilatı tarafından partinin bayraklarıyla donatıldı.
Havayolu ile Uşak'a gelecek olan Başbakan Erdoğan, saat 15.30'da miting alanına geçip, halka seslenecek. Bir saat kürsüde kalacak olan Başbakan Erdoğan, daha sonra yeni göreve gelen Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret edip, Uşak'tan ayrılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...