Eylemciydi bakan yardımcısı oldu

/ Kaynak: AA
Eylemciydi bakan yardımcısı oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'da eylemcilerin oluşturduğu Meydan Savunması'nın aktivistlerinden Mikola Veliçkoviç, İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Ülke parlamentosu tarafından İçişleri Bakanı olarak atanan Arsen Avakov, bugün "Berkut" polis özel timinin lağvedilmesine yönelik aldığı kararın ardından, bu kez de eylemciler tarafından oluşturulan Meydan Savunması'nın liderinin yardımcısı olan Mikola Veliçkoviç'i İçişleri Bakanı Yardımcısı olarak atadı.Bugün Kiev'de düzenlediği basın toplantısında Veliçkoviç'i basına tanıtan Avakov, İçişleri Bakanlığının daha şeffaf bir kurum olmasına yönelik olarak meydan aktivistleri ile emniyet birimlerinin faaliyetlerini birleştirme uygulaması başlatacağını belirtti. Avakov, bu çalışmaya katılmak isteyen meydan aktivistlerinin başvuruda bulunabileceğini ifade etti. Avakov, ayrıca devlet başkanlığı rezidansındaki koruma çalışmalarına, halk savunması birliklerinin yanı sıra emniyet görevlilerinin de bugün itibarıyla katılacağını kaydetti.Avakov, daha önce yaptığı açıklamada, ülkedeki protesto gösterilerinde yer alan eylemcilerin polis olabilmek için başvurabileceğini açıklamıştı.Daha önce, Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda gösterilerini sürdüren Meydan Savunması ve Sağ Sektör gibi örgüt liderleri, yeni oluşturulacak iktidarda görev almak istediklerini çeşitli vesilelerle dile getirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...