Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yürek sızlatan fotoğraftaki kedi Ankara'ya gönderildi

/ Kaynak: DHA
Yürek sızlatan fotoğraftaki kedi Ankara'ya gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

'Tekerlekli kedi' Osmaniye'den Ankara'ya götürüldü.

Osmaniye'de ön bacakları kesik bir şekilde hayvan sever vatandaşlar tarafından bulunan ve yapılan tedavileri sonrası geçici olarak oyuncak arabadan ayak yapılan 7 aylık dişi kedi, tedavisi için Ankara Kedi Hastanesi'ne gönderildi. Kedinin bir tren kazası sonrası bu hale geldiği ileri sürülürken; Ankara Kedi Hastanesi Başhekimi Veteriner Hekim Tarkan Özçetin ise, kendilerine tedavi için getirilen kedinin ön bacaklarının kesilmiş olduğunu, bunu da ruh hastası ya da cani ruhlu bir insanın yapmış olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.
Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, 23 Şubat'ta Yunus Emre Mahallesi'nde yol kenarında yaralı bir kedi olduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Yavru kedinin ön ayaklarının kesilmiş olduğunu gören Tülücü, kediyi hemen özel bir veteriner kliniğine götürdü. Burada yapılan cerrahi müdahalenin ardından kedinin kesilen ön ayakları sarıldıktan sonra kedi, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından kediye yaşamını sürdürebilmesi oyuncak bir araba bağlandı.
EMNİYET ARAŞTIRDI
İnsan vahşeti olarak değerlendiren olayla ilgili Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 gündür süren araştırmada, kedinin ayaklarının tren altında kalarak koptuğunun saptandığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından internet üzerinde yapılan yazılı açıklamada, tren raylarında kedinin kopan bacaklarına ait kemik parçalarının fotoğrafları da yer aldı.
Bu açıklama üzerine Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Temsilcisi Nevin Tülücü, "Olayın tren kazası olduğu anlaşıldı. Emniyetimize teşekkür ediyoruz. Bu araştırma devletin ve polisin hayvanlara verdiği değeri gösterdi" diye konuştu.
CANİ RUHLU BİRİ YAPMIŞ
Ancak yaralı kedi, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara'nın talimatıyla Ankara Kedi Hastanesi'ne gönderildi. Kediyi tedaviye alan veteriner hekim Tarkan Özçetin DHA muhabirine, 'Umut' adını verdikleri kedinin tren altında kalarak bacaklarının kesilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Özçetin, "Kedilerle de ilgilenen 20 yıllık bir hekim olarak böyle bir şeyin olması, tren kazasıyla, rayların üstünden trenin geçmesiyle pek mümkün değil. Kedinin iki ön bacağı kesilmiş. Söylemekte zorlanıyoruz, bunu ruh hastası ya da cani ruhlu bir insanın yapmış olma olasılığı çok daha yüksek. Maalesef bir şekilde kesilmiş, koparılmış. Kediyi yoğun bakıma aldık. Şu an önceliğimiz kedinin hayati devamlılığını sağlamak" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...