Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meydandan hükümet çıktı

/ Kaynak: AA
Meydandan hükümet çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kiev'teki Bağımsızlık Meydanı'nda yapılan mitingde, Meydan Konseyi tarafından parlamentoya sunulmak üzere hükümette yer alacak bakan adayları tanıtıldı.

Mitingde, protestolara binek araçlarıyla katılmasından dolayı "Auto Meydan" olarak adlandırılan eylem aktivisti, bu ay başında kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak darbedilmesinin ardından tedavi için yurt dışına giden Dmitriy Bulatov'un adının Gençlik ve Spor Bakanı, daha önce kimliği belirsiz şahıslar tarafından saldırıya uğrayan Tatyana Çornovol'un adının ise Yolsuzluklar Mücadele Bürosu Başkanı adaylığına teklif edilmesi dikkati çekti.
Kiev'teki Bağımsızlık Meydanı'nda düzenlenen mitingde, eylemciler tarafından oluşturulan Meydan Konseyi tarafından parlamentoya sunulmak üzere hazırlanan geçici hükümetteki bazı bakan adayları tanıtıldı. Buna göre, Olga Bogomolets, Alesandr Sich, Boris Tarasyuk ve Vladimir Groysman Başbakan Yardımcıları, meydan sorumlusu Andrey Parubiy Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri, protestolara binek araçlarıyla katılmasından dolayı "Auto Meydan" olarak adlandırılan eylem aktivistlerinden Dmitriy Bulatov Gençlik ve Spor Bakanı, Pavel Petrenko Adliye Bakanı, Aleksandr Şlapak Maliye Bakanı, Pavel Şeremeta Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı, Sergey Kvit Bilim ve Eğitim Bakanı, Oleg Musiy Sağlık Bakanı, Lyudmila Denisova Sosyal Politika Bakanı, Andrey Mohnik Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, Yevgeniy Nişuk Kültür Bakanı, Andrey Deşitsa Dışişleri Bakanı, Aleksandr Mirniy Tarım Politikası Bakanı, Yuriy Prodan Yakıt ve Enerji Bakanı ve Ostap Semerak devlet bakanı olarak teklif edildi.
Meydan Konseyi tarafından tanıtılan bakan adayları arasında İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un da ismi geçti. Savunma ve Altyapı Bakanlığı adayları konusunda meydanda uzlaşma sağlanamazken, bu konudaki görüşmelerin devam ettiği bildirildi.
4 saate yakın devam eden mitinge, Devlet Başkanı görevine vekalet eden Meclis Başkanı Akesandr Turçinov da katılarak, konuşma yaptı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...