Dersane yasası 39 bin yöneticiyi etkileyecek

Dersane yasası 39 bin yöneticiyi etkileyecek

EĞİTİM Haberleri

Dersanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Bakan Avcı, "Bu düzenlemelerden 39 bin 870 yönetici etkilenebilir" dedi. TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçilmesi kabul edildi.Tasarının tümü üzerinde soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son bilgilere göre Türkiye'de dersane sayısının 3 bin 550, dersaneye giden öğrenci sayısının 1 milyon 220 bin, buralarda görev yapan öğretmen sayısının 53 bin, yardımcı personel sayısının ise 14 bin olduğunu bildirdi.

MEB?için 6 yıl sigorta şartı


Dersane eğiticilerinin milli eğitim sistemine adapte edilmesine ilişkin endişelerin haklı olabileceğini belirten Avcı, kesintili de olsa 6 yıl sigortalı çalışmış olma koşulunu yerine getirenlerin milli eğitimde istihdam edilebileceğini söyledi. Bu atanacak öğretmenlerin, şu anda atanmamış öğretmen adaylarının haklarına tecavüz ettiği iddiasının, işleyişte tersine de çalışabileceğini ifade eden Avcı, "Eğer tasarı yasalaşırsa ve özel okullaşma süreci öngördüğümüz biçimde gerçekleşirse, hem bu insanlar dönüştükleri yeni kurumda istihdam edilmeye devam edilecekler hem de özel okullaşma oranının bu yolla artırılması sayesinde atanamayan öğretmen adayları buralarda istihdam edilebilecek" dedi. Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 25 bin 855 okul müdürü, 5 bin 849 müdür baş yardımcısı, 42 bin 181 müdür yardımcısı olmak üzere 73 bin 885 eğitim kurumu yöneticisinin görev yaptığını belirten Avcı, 4 yıldan az süre görev yapan yönetici sayısının 34 bin 15 olduğunu kaydetti. Avcı, 4 yıldan fazla görev yapan, bu düzenlemeden etkilenme potansiyeli olan yönetici sayısının 39 bin 870 olduğunu bildirdi.

STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...