Indesit'ten Türkiye'ye ikinci fabrika geliyor

Indesit'ten Türkiye'ye ikinci fabrika geliyor

Ekonomi Haberleri

35 milyon euro yatırım yapılan çamaşır makinesi fabrikasında yılda 1 milyon 400 bin adet üretim gerçekleştirilecek, 750 kişiye istihdam sağlanacak.

İtalyan beyaz eşya devi Indesit, Türkiye'deki 2'inci fabrikası için yatırım başlattı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 35 milyon euro yatırım yapılacak olan fabrika ekim ayında üretime geçecek. 750 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrikada yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üretilecek. Türkiye'de 20. yılını tamamlayan şirketin Manisa'da düzenlediği açılış töreninde konuşan Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani, yeni fabrika ile birlikte Türkiye'deki yatırımlarının 150 milyon euroya ulaştığını belirterek, "Yatırımlarımızın başarılı olmasında, Türkiye'deki başarılı ve kararlı ekonomi politikalarının katkısının büyük olduğunu biliyoruz. Türkiye bizim için çok önemli. Yeni fabrikamızla 3 milyonluk üretim, 1750 kişilik istihdama ulaşacağız. İnanılmaz başarılar yakaladığımız Türkiye, bizim için öncelikli konumda" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, siyasete ve ekonomiye yönelik son saldırılardan yabancı yatırımcının etkilenmediğini belirterek, "Çünkü yatırımcının Türkiye'ye bakışında olumsuz durum yok" dedi. Manisa'nın ileri teknoloji merkezi haline geldiğini de ifade eden Zeybekci, "Sanayinin İstanbul ve Marmara'da yoğunlaşması hatadır. Artık Anadolu da sanayi hamlesinin içinde olmalı. Manisa bunun en güzel örneği. Her kim Türkiye'ye yatırım yaparsa başımızın üzerinde yeri var. biz onlara daha çok yatırım yapmaları için ortamı sağlayacağız" diye konuştu.
Uğur KÜÇÜK - nbsp;MANİSA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...