240 dinleme kararı 2280 dinleme var

240 dinleme kararı 2280 dinleme var

GÜNDEM Haberleri

Uydurma 'Selam Örgütü' dinlemeleri 200 kişiyle başladı, sayı üç yılda 2 bin 280 kişiye çıktı.

İstanbul Cumhuriyet savcılığınca yürütülen ve uydurma olduğu ifade edilen "Selam örgütü" soruşturması kapsamında üç yılda 240 dinleme kararı çıkarıldığı belirlendi. Soruşturmanın ilk etapta 200 kişi hakkında alınan bir dinleme kararı ile başlatıldığı, hakkında dinleme kararı alınan söz konusu şahısların görüştüğü kişilerle yaptığı konuşmaların da takibe alınmasıyla bu sayının geçen süre zarfında 2 bin 280 kişiye çıktığı tespit edildi.

Ulaştığımız bilgilere göre 2011-2013 yılları arasında Türkiye genelinde terör gerekçesi ile 2 bin 500 dinleme kararı alınmış. Bu kararların hangilerinin amacına uygun kullanıldığı ise bilinmiyor. Ayrıca çıkarılan dinleme kararları ile kaç kişinin doğrudan dinlendiği de araştırılıyor. Doğrudan dinlenenlerin yanı sıra söz konusu kişilerin görüştüğü şahıslar üzerinden yapılan dinlemenin sayısı da meçhul. Ancak İstanbul'daki soruşturmalarda şimdiye kadar yaklaşık 7 bin kişi hakkında dinleme kayıtlarına ulaşıldığı belirtiliyor.

"Selam örgütü" adı verilen soruşturmada dinlemeye alınan 200 kişi üzerinden 2 bin 280 kişinin dinlemeye takıldığı belirlenmişti. Bu sayı göz önünde bulundurulduğunda, 2 bin 500 dinleme kararı ile on binlerce kişinin dinlenmiş olabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca İstanbul'da yürütülen soruşturmayla ilgili elde edilen bilgiler, adliyedeki 107 klasörde yer alanlardan ibaret. Dinlemelerin tamamının 107 klasörden ibaret olup olmadığı ise bilinmiyor. nbsp;

Öte yandan hakkında doğrudan dinleme kararı çıkarılan kişilere ait kayıtlarla, dinlemelere takılanların kayıtlarının aynı dosyaya konulduğu öne sürülüyor. "Selam örgütü" soruşturmasında "x" olarak kodlanan telefonlar içerisinde oldukça ilginç numaraların da takibe alındığı belirlendi. Bunlar arasında İstanbul ve Adana'da ankesörlü telefonların da bulunması dikkat çekti.
Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...