Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kontrolsüz şeker böbrekten eder

Kontrolsüz şeker böbrekten eder

SAĞLIK Haberleri

İlaç ve beslenme tedavisiyle kan şekerini kontrol altında tutmak gerekir.

Diyabet hastalarında iyi kontrol edilemeyen kan şekerinin böbrekleri vurduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Yağcı,?hastaları diyalize götüren en önemli sebebin diyabete bağlı böbrek hasarı olduğunu söyledi.
Diyabetik nefropati olarak tanımlanan bu durumun diyabetin süresi, kolesterol ve tansiyon yüksekliğiyle bağlantılı olduğunu söyleyen Dr.?Yağcı "Son dönem böbrek yetersizliği kişiyi böbrek nakline ya da devamlı hemodialize muhtaç bırakmaktadır. Kimi diabetlilerde nbsp;çok kısa sürede böbrek yetersizliği gelişirken, bir kısmında da daha uzun sağlıklı yaşamak mümkündür" dedi. Dr.?Yağcı, diyabette böbrek hasarını önlemek için kan şekeri ve tansiyonun ideal seviyelerde tutulması gerektiğini belirterek, böbrek hasarının ortaya çıkması ile protein kısıtlamasına gidilmesi gerektiğini ve mutlaka düzenli olarak böbrek hasarını gösteren idrardaki protein miktarının ölçülmesinin şart olduğunu söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...