Yanukoviç, Rusya'dan yardım istedi

Yanukoviç, Rusya'dan yardım istedi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın devrik cumhurbaşkanı Yanukoviç, Rusya'dan kişisel güvenliğini sağlamasını istedi.

Ukrayna'nın kayıplara karışan ve hakkında yakalama emri çıkartılan devlet başkanı Viktor Yanukoviç, ilk kez açıklama yaptı. Yanukoviç yaptığı açıklamada, Rusya'dan kişisel güvenliği için garanti istediğini belirtti. Rusya'nın da bu talebi kabul ettiği bildirildi.

Yanukoviç ayrıca, "Hala ülkenin meşru devlet başkanıyım. Ukrayna'nın güney ve güneydoğu bölgeleri bu hukuksuzluğu kabul etmeyecektir" dedği bildirildi.

RUSYA'DAN YANUKOVİÇ'E JET YANIT!

Rusya, Yanukoviç'in 'kişisel güvenliğinin korunması'yla ilgili talebini kabul ettiğini açıkladı. Interfax haber ajansından verilen bilgiye göre, "Rusya Federasyonu toprakları üzerinde, Yanukoviç'in kişisel güvenliği Rusya'nın teminatı altındadır" denildi.

KAÇAK BAŞKAN RUSYA'DA İDDİASI

Associated Press (AP) haber ajansı ise Rus RBK muhabirlerine dayandırarak servis ettiği haberde, Viktor Yanukoviç'in Moskova yakınlarındaki bir sanatoryumda olduğunu ileri sürdü. AP'ye göre söz konusu Barvikha Sanatoryumu, doğrudan Rusya Devlet Başkanlığı'na bağlı bir kurum. nbsp; Haberde, RBK muhabirlerinin bu bilgiyi güvenilir bir Rus işadamından aldıkları ve bir hükümet yetkilisine de teyit ettikleri de yer aldı.

YATSENYUK: ARTIK DEVLET BAŞKANI DEĞİL!

Ukrayna'daki Batkivşina (Vatan) Partisi Lideri Arseniy Yatsenyuk, azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in artık devlet başkanı olmadığını belirtti.

Parlamento toplantısına ara verilmesinin ardından Yatsenyuk, gazetecilere Yanukoviç'in son açıklamalarını değerlendirdi. Yanukoviç'in artık devlet başkanı olmadığını, onun, adam öldürme ve insanlığa karşı işlediği suçtan aranan birisi olduğunu dile getirdi.

HÜKÜMETTE YER ALACAK İSİMLER BUGÜN AÇIKLANACAK

Yatsenyuk, ayrıca Ukrayna Parlamentosu'nda, koalisyonun kurulması ve bakan olacak isimler üzerinde mutabakat sağlandığını bildirerek, koalisyon hükumetinin bugün açıklanacağını ifade etti.

ADI BAŞBAKAN OLARAK ANILIYOR

Meydan Konseyi'nin, Bağımsızlık Meydanı'nda açıkladığı listede, Yatsenyuk'un ismi başbakan adayı olarak yer almıştı.

AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...