Serbest kalan siyasi mahkumları aklayan yasa kabul edildi

/ Kaynak: AA
Serbest kalan siyasi mahkumları aklayan yasa kabul edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Parlamentosu'nda son afla serbest bırakılan siyasi mahkumların aklanmasını öngören yasa kabul edildi.

Ukrayna Parlamentosu'ndaki, daha önce affedilen siyasi mahkumların aklanmasını öngören yasanın görüşmelerine 394 milletvekili katıldı. Milletvekillerinden 277'si yasaya "evet" oyu kullandı.
Parlamento'da daha önce, 23 siyasi mahkumun serbest bırakılmasını sağlayacak yasa kabul edilmişti.


Bakanlar Kurulu Yasası kabul edildi
Ukrayna parlamentosunun bugün yapılan oturumunda ayrıca Bakanlar Kurulu Yasa'sı da kabul edildi. 57 maddeden oluşan yasa, Bakanlar Kurulu'yla ilgili genel hükümler, terkibi, oluşum şekli, görev ve yetkileri, istifa etme şekli, diğer kurumlarla ilişki ve yetkileri, sosyal ve diğer düzenlemeleri içeriyor.
Söz konusu yasaya göre, Bakanlar Kurulu üyesi, Parlamento tarafından Başbakanın önerisi üzerine, Dışişleri ve Savunma Bakanları ise devlet başkanı önerisi üzerine görevden alınabilecek, bakan yardımcıları ise başbakan tarafından belirlenecek.
Bu arada, parlamento binasının çevresindeki 2 binden fazla eylemci, milletvekillerinin mazbatalarını göstererek oluşturdukları koridordan geçmesini istedi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...