Dünyaca ünlü tasarruf fon şirketi İskoçya'dan çıkabilir

Dünyaca ünlü tasarruf fon şirketi İskoçya'dan çıkabilir

DÜNYA Haberleri

Tasarruf fon şirketi Standard Life, bağımsızlık referandumunda ayrılık kararı çıkması halinde yatırımlarını İskoçya dışına çıkarabileceğini açıkladı.

İskoçya'nın başkenti Edinburg merkezli tasarruf fonu şirketi Standard Life, ülkenin bağımsızlık referandumunda ayrılık kararı çıkması halinde yatırımlarını İskoçya dışına çıkarabileceğini açıkladı.

Standard Life'ın yıllık raporunda Standard Life'in Üst Yöneticisi David Nish, "Standard Life İskoçya'nın dışında faaliyet gösterecek yeni şirketler kurulması için çalışmaya başladık. Bu şirketlere gerekirse operasyonlarımızın bir kısmını transfer edebiliriz" ifadelerini kullandı.

İskoçya'nın referandumda bağımsızlığı seçmesi halinde kullanılacak para birimi konusunda da belirsizliklerin ortaya çıkacağının altını çizen Nish, "Bu, işlerimizin rekabetçiliğinin devamını sağlamak ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak için bir önlem" değerlendirmesini yaptı.

Nish, İskoçya'nın referandumda bağımsızlık kararı alması halinde Standard Life gibi şirketlerin nasıl regüle edileceğinin, faiz oranlarının nasıl belirleneceğinin ve yatırımcıların nasıl vergilendirileceğin belirsiz olduğunu vurguladı.

Standard Life'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gerry Grimstone de konuya ilişkin olarak, "İskoçya'daki operasyonumuzun bir kısmını, ülkeden çıkarmak dahil olmak üzere, hissedarlarımızın çıkarlarını korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan bağımsızlık referandumu 18 Eylül'de yapılacak. Referandumda İskoç halkına, "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...