Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi'nin davasında yine ertelendi

/ Kaynak: AA
Mursi'nin davasında yine ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mursi ve 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasının 3. duruşması bir kez daha ertelendi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması, savunma heyetinin "reddi hakim ve cam kafesin kaldırılması talebi"nin değerlendirilmesi için bir kez daha ertelendi.Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, Kahire'deki Polis Akademisi binasında görüldü. Kaldıkları cezaevlerinden yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen sanıklar, darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia işareti" yaparak mahkeme salonuna girdi. Darbe yönetimi aleyhinde slogan atan sanıklar, mahkeme heyetine sırtlarını döndü. Yaklaşık 5 dakika süren duruşma, sanık avukatlarının "reddi hakim ve cam kafesin kaldırılması" talebinin görüşülmesi için bir kez daha ertelendi. Talebin istinaf mahkemesinde değerlendirilmesinin ardından karara bağlanacağı belirtiliyor.Geçen hafta yapılan duruşma da sanık avukatlarının bu yöndeki talebinin görüşülmesi için bugüne ertelenmişti.
Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham edilen 36 sanıktan 21'i tutuklu bulunuyor. 15 sanık ise gıyaben yargılanıyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...